Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017

Ο ΓΑΠ συνεχίζει το εθνικό του έργο

GAP.jpg


xristianiki


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Χ.Δ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΥΣ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ «ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ» ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΣΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΜΕ ΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΩΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Με αφορμή την πρόσκληση από τον κ. Γεώργιο Α. Παπανδρέου εκπροσώπων του τουρκοκυπριακού ψευδοκράτους σε εκδήλωση της «Σοσιαλιστικής Διεθνούς», σε συνδυασμό με τα «έργα και ημέρες» του στην ελληνική πολιτική σκηνή, αλλά και την επικείμενη απονομή σε αυτόν από διεθνή οργάνωση « βραβείου ηγετικής προσφοράς» για το έργο του ως Πρωθυπουργού της Ελλάδας την περίοδο 2009-2011, το Κίνημα της Χ.Δ. εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
1. Στηρίζουμε τις έντονες και απόλυτα δικαιολογημένες αντιδράσεις των κυπριακών δημοκρατικών κομμάτων καθώς και του Τύπου, που προκάλεσε η πρόσκληση του Γ. Α. Παπανδρέου, ως προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς (Σ. Δ.), σε δύο τουρκοκυπριακά κόμματα και ιδιαίτερα στον φερόμενο ως πρόεδρο ενός ανύπαρκτου, για το σύνολο της διεθνούς κοινότητας, κράτους της, κατεχόμενης από την Τουρκία, Β. Κύπρου, να συμμετάσχουν στη Σύνοδο της Σ. Δ., που πραγματοποιήθηκε στη Ν. Υόρκη στις 22 Σεπτεμβρίου 2017.
2.Το μέγεθος του πολιτικού και εθνικού σκανδάλου γίνεται αντιληπτό αν ληφθεί υπόψη:
α) Στη Σ. Δ. καλούνται κόμματα και ηγέτες, κρατών και όχι ψευδοκρατών. Όμως ο κ. Ακιντζί είναι ηγέτης μιας Κοινότητας, την οποία μόνο η Τουρκία αναγνωρίζει ως κράτος και προσπαθεί με όλα τα μέσα που διαθέτει να φορέσει μανδύα νομιμοποίησης σε αυτό το ψευδοκράτος. Αυτόν τον μανδύα της προσέφερε ο Γ.Α.Π., χωρίς ίχνος ντροπής!
β) Στη Συνάντηση της Σ. Δ. ο Γ.Α.Π. δεν προσκάλεσε κανένα κόμμα της Κυπριακής Δημοκρατίας, γεγονός που αντικειμενικά ισοδυναμεί με την αποδοχή εκ μέρους του της, στρατηγικού χαρακτήρα, θέσης της Τουρκίας, να μην αναγνωρίζει την Κ. Δ., «ως εκλιπούσα», σύμφωνα με τις ψευδεπίγραφες «λύσεις» που αυτή απεργάζεται!

3. Καταγγέλλουμε παράλληλα τη στάση του ΠΑΣΟΚ, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και προσωπικά της κας Φώφης Γεννηματά που έπαθαν αφωνία. Τους ερωτούμε: Συμφωνούν με τις ως άνω ενέργειες; Αν όχι, γιατί σωπαίνουν και αδρανούν, ιδίως το ΠΑΣΟΚ ως μέλος της Σ. Δ.; Αν συμφωνούν, τους παραδίδουμε στην κρίση του ελληνικού Λαού. Το τελευταίο τούτο προκύπτει, άλλωστε, τα συγχαρητήριά της κας Γεννηματά, για την επικείμενη βράβευση του κ. Παπανδρέου, και τους επαίνους της για την «Εθνική, Ευρωπαϊκή και Διεθνή διαδρομή» του.
4. Δεν ξεχνάμε ότι το ΠΑΣΟΚ των Κ. Σημίτη και Γ. Α. Παπανδρέου είχε σημαία του το Σχέδιο Ανάν και είχαν περάσει θηλιά στο λαιμό του Τάσου Παπαδόπουλου για να το αποδεχθεί και αυτός. Να συμπεράνουμε, επομένως, ότι η σημερινή κάλυψη του Γ.Α.Π. σημαίνει, όχι μόνο συνέχιση της πολιτικής του 2004, αλλά και εν τοις πράγμασι αναγνώριση του Ψευδοκράτους; Ας το πουν ξεκάθαρα.
5. Επισημαίνουμε και τις δηλώσεις στην τηλεόραση του ΡΙΚ του Κύπριου πρώην Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Ρολάνδη, ο οποίος αναφέρει ότι η Κύπρος το 2003 είχε συμφωνήσει με την Αίγυπτο σε μία οριογραμμή των Α.Ο.Ζ. των δύο χωρών η οποία εκτεινόταν ακριβώς μέχρι το σημείο που αρχίζει η ελληνική Α.Ο.Ζ. εάν συνυπολογιζόταν σε αυτή το Καστελόριζο, πείθοντας, δηλαδή την Αίγυπτο να αναγνωρίσει δεσμευτικά ότι το Καστελόριζο είχε Α.Ο.Ζ. Όμως, αντί να αξιοποιήσει την επιτυχία αυτή της Κύπρου, αντιπροσωπεία του ελληνικού ΥΠΕΞ, επί υπουργίας Γ.Α.Π. «παρακάλεσε» την κυπριακή πλευρά να μην υπογράψει την οριογραμμή έως εκεί που άρχιζε η ελληνική Α.Ο.Ζ., αλλά να μεταφέρει τη γραμμή κατά 8 ναυτικά μίλια. ανατολικότερα, εξαιρώντας το Καστελόριζο από την ελληνική Επικράτεια, για να μην δημιουργηθούν επιπλοκές με τις γείτονες χώρες.
Επειδή ο ελληνικός λαός δεν έχει μνήμη «χρυσόψαρου», αποτελεί μία επιπλέον πρόκληση στη νοημοσύνη του η επικείμενη βράβευση του κ. Γ. Α. Παπανδρέου, ο οποίος επίσης ευθύνεται για την υπαγωγή της Ελλάδας με το «Μνημόνιο» σε καθεστώς προτεκτοράτου, με το βραβείο της “International Leadership Association” (I.L.A,) για το έργο του ως Πρωθυπουργού της Ελλάδας (!).
Ακόμα κι αν αποφασίσει μόνος του να πάει επιτέλους σπίτι του, για να μην προκαλεί άλλο, δεν τον αφήνουν όσοι επωφελούνται από την καταστρεπτική για τη Χώρα μας δράση του, η οποία λογίζεται ως «ηγετική προσφορά»
ΑΘΗΝΑ 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Χ.Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κυριακή των Βαϊων

  Σήμερα ο Χριστός μπαίνει στα Ιεροσόλυμα πάνω σε ένα γαϊδουράκι. Και πλήθη λαού τον υποδέχονται με ζητωκραυγές. Και οι άρχοντες, πολιτικοί ...