Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

Η Ερυθραία στην Ι.Μ. Νουβίας

noubias
romfea.gr

Με απόφαση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου κατόπιν προτάσεως του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείς και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β' η χώρα της Ερυθραίας προσκολάται κανονικώς στην Ιερά Μητρόπολη Νουβίας αποσπασθείσα από την Ιερά Μητρόπολη Αξώμης, ο Μητροπολίτης θα φέρει τον τίτλο «Μητροπολίτης Νουβίας, Υπέρτιμος και Έξαρχος παντός Σουδάν και Ερυθραίας».

Να αναφερθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr, ο εκάστοτε Μητροπολίτης Νουβίας του λοιπού γνωρίζεται ως ο κανονικός Ποιμενάρχης της Ερυθραίας.


Το Κράτος της Ερυθραίας είναι μια χώρα της βορειοανατολικής Αφρικής στα παράλια της Ερυθράς θάλασσας.

Έχει έκταση 117.600 τ.χλμ. και πληθυσμό 5.069.000 (120η στον κόσμο), σύμφωνα με τη μέση εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2017.

Ανατολικά βλέπει στην Ερυθρά θάλασσα, συνορεύει δυτικά με το Σουδάν, νότια με την Αιθιοπία, και νοτιοανατολικά με το Τζιμπουτί.

Πρωτεύουσα είναι η Ασμάρα. Είναι ένα από τα νεότερα ανεξάρτητα κράτη με ανεξαρτησία από την Αιθιοπία στις 24 Μαΐου του 1993.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σάββατο του Λαζάρου

  Όταν ο Χριστός έμαθε πως ο Λάζαρος πέθανε, δάκρυσε. Και όσοι ήταν γύρω Του θαύμασαν πόσο αγαπούσε ο Χριστός τον φίλο Του. Αργότερα, όταν ο...