Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

Το 9ο μεγαλύτερο θαύμα του κόσμου

Guoliang tunnel
sputniknews.com

Ο διάδρομος του γκρεμού  Guoliang , ένας δρόμος σε ύψος 1.000 μέτρων και μήκους 1.200 μέτρων που χτίστηκε κατά μήκος ενός γκρεμού, θεωρείται το ένατο μεγαλύτερο θαύμα του κόσμου για τη δύσκολη και επικίνδυνη κατασκευή του.
Ο διάδρομος βρίσκεται στο χωριό  Guoliang , της κομητείας Huixian ,στη  κεντρική επαρχία Henan της Κίνας. Στο παρελθόν, το χωριό αποκόπηκε από τον υπόλοιπο κόσμο και οι κάτοικοί του έπρεπε να περπατήσουν μέσα από μια κοιλάδα που περιβάλλεται από απότομους βράχους προτού να κατέβουν το βουνό.

Το 1972, οι χωρικοί αποφάσισαν να σκάψουν οι ίδιοι το δρόμο της σήραγγας. Δεκατέσσερεις από αυτούς, με επικεφαλής τον γραμματέα του κόμματος του χωριού Shen Mingxin, άρχισαν να σμιλεύουν και να σφυρηλατούν έναν πραγματικό δρόμο προς τα έξω.



Χωρίς καμία εκπαίδευση, η κατασκευή ήταν πολύ επικίνδυνη. Έπρεπε να δουλέψουν με εκρηκτικά στα απότομα βράχια. Μερικοί από αυτούς πέθαναν ακόμη σε θανατηφόρα ατυχήματα, αλλά συνέχισαν να σκάβουν. Η κατασκευή του θαυματουργού δρόμου ολοκληρώθηκε το 1977.
Ο διάδρομος έχει γίνει πλέον ένα βολικό μονοπάτι ανάμεσα στο χωριό και τον υπόλοιπο κόσμο και η ιστορία των 14 κατασκευαστών του δρόμου έχει γίνει ένα τουριστικό αξιοθέατο, προσφέροντας σημαντικό εισόδημα για τους χωρικούς.

Οι χωρικοί χρησιμοποιούν επίσης το διάδρομο για να κάνουν γνωστό το πνεύμα αυτοπεποίθησης και αυτο-βελτίωσης των κατασκευαστών του δρόμου στους επισκέπτες.

(Η ιστορία δημοσιεύεται επίσης στην εφημερίδα Daily People Online)

Αυτό το άρθρο δημοσιεύθηκε αρχικά στο Huanqiu. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κυριακή των Βαϊων

  Σήμερα ο Χριστός μπαίνει στα Ιεροσόλυμα πάνω σε ένα γαϊδουράκι. Και πλήθη λαού τον υποδέχονται με ζητωκραυγές. Και οι άρχοντες, πολιτικοί ...