Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017

Άλλος για τη βάρκα μας!Χειροτονία στα Κύθηρα!


Χειροτονία είχαμε την προηγούμενη εβδομάδα στα Κύθηρα.Ο διάκονος της Μητρόπολης χειροτονήθηκε ιερέας.Ο π.Παύλος Καλλίκας το πήρε απόφαση,ήρθε στα Κύθηρα,έγινε και παπάς.Καλά να πάθει.Άξιος,σιδεροκέφαλος και με γερό στομάχι.Το έχω ξαναγράψει,είναι πολυτέλεια για το νησί να έχει ανθρώπους όπως ο π.Παύλος και η πρεσβυτέρα του Ελένη.Έχουν όρεξη,δυνατότητες και ικανότητες.Από εκεί και πέρα είναι και στο χέρι διαφόρων άλλων παραγόντων να αξιοποιηθούν σωστά.Κάτι για το οποίο δεν φημίζονται οι παράγοντες.Και για να ξέρουμε τι λέμε,τα τελευταία τρία χρόνια έχουν γίνει τρεις χειροτονίες στα Κύθηρα(κάτι που είχε...αιώνες να γίνει στο νησί)και αυτό οφείλεται ξεκάθαρα στην προσωπικότητα του Μητροπολίτη Κυθήρων κ.Σεραφείμ.Μπορεί σε πολλά να διαφωνεί κανείς μαζί του αλλά εγώ τέτοιο Μητροπολίτη αφιλάργυρο(κι ας προσπαθούν κάποιοι στα Κύθηρα να κάνουν το άσπρο μαύρο),να αγαπάει τους παπάδες της Μητρόπολης και τόσο απλό δεν έχω ξανασυναντήσει.Μόνο με τον Ιγνάτιο Βερατίου(Εκκλησία της Αλβανίας)μπορώ να τον συγκρίνω.Αυτά.










Οι φωτογραφίες από το sembreviva.blogspot.gr

2 σχόλια:

  1. Με αυτά... και άλλα όμως που δεν γράφονται "φτωχαίνουν" οι μικρές Μητροπόλεις και "πλουτίζουν" οι Αρχιεπισκοπές. "Φτωχαίνουν" τα χωριά και τυχερές οι Αθήνες. Ισως, γιατί οι "Αθήνες" είναι ευρυχωρώτερες. Αχ! άτιμη παλιοκοινωνία άλλους ανεβάζεις και άλλους κατεβάζεις. Αχ! βρε ψεύτη ντουνιά, άλλα λες μπρός και άλλα πίσω. Έχεις ότι σου αξίζει. Πολλές φορές και τίποτα, έτσι για να προβληματιστείς και λίγο. Πάντως ο γιαλός δεν φταίει που λύθηκε η έρημη η βάρκα.
    Α ναι... και καλή δύναμη στον νεοχειροτονηθέντα. Τον ξέρω. Πιστεύω ότι θα ανταποκριθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μιας και είχε αποκλείσει πολύ καλύτερες προτάσεις - Μητροπόλεις. Σε άλλη περίπτωση τον βλέπω και αυτόν στην βάρκα... Τι θέλουν και πάνε στα νησιά ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να γραφτεί κάτι,πρέπει να υπάρχει.Κατά τ' άλλα,κόσμος πάει,κόσμος έρχεται.Οι αιτίες και οι αφορμές πολλές ή και όχι.
      Καλά θα τα πάει.Έχουν λάθος εντύπωση για τα νησιά,γι'αυτό πάνε εκεί.

      Διαγραφή

Σάββατο του Λαζάρου

  Όταν ο Χριστός έμαθε πως ο Λάζαρος πέθανε, δάκρυσε. Και όσοι ήταν γύρω Του θαύμασαν πόσο αγαπούσε ο Χριστός τον φίλο Του. Αργότερα, όταν ο...