Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017

Η υποκρισία της "τελειότητας"

plibyos

Μας μεγάλωσαν με το άγχος του λάθους. Λες και δεν θα το συναντούσαμε ποτέ στην ζωή μας. Αναγκαστήκαμε να υποκρινόμαστε τους τέλειους. Με τον καιρό μπερδέψαμε το πραγματικό με το φανταστικό.Τότε είναι που αρχίσαμε να αμαρτάνουμε "ευσεβώς" και να κοροϊδεύουμε «τίμια».
Η υποκρισία γίνεται σαν δεύτερη φύση σου. Γιατί; Μα για να αντέξεις ότι δεν είσαι τέλειος. Ο πρώτος που εξαπατάς δεν είναι οι άλλοι, μα ο εαυτός σου. Αυτόν κοροϊδεύεις, αφού ζεις την ζωή ενός άλλου που στην ουσία δεν είσαι εσύ.


Έρχεται όμως η ώρα και αυτό ισχύει για όλους μας, που οι μπογιές της μάσκας θα λιώσουν και ή θα σε λυτρώσουν ή θα σε λερώσουν.
Γιατί την ζωή την χαίρονται εκείνοι που αποδέχονται την πραγματικότητα και δεν κυνηγάνε το τέλειο. Εκείνοι που όταν όλοι τους λένε στρίψε αριστερά πάνε δεξιά στο δρόμο της ζωής, γνωρίζοντας ότι το «λάθος» πολλές φορές είναι η πιο σωστή επιλογή. Το να αρνείσαι το «ασφαλές», το «βέβαιο» και «σίγουρο» κάνει συναρπαστικό το ταξίδι της ζωής. Διαφορετικά θα είσαι τόσο «καλά» που στο τέλος θα σε καταπιεί το χασμουρητό σου...

2 σχόλια:

  1. ... μπορεί όμως και να είσαι τόσο κακά που στο τέλος θα σε καταπιεί η αστάθεια σου και η "πολυπραγμοσύνη" σου.
    Μάλλον πιο σωστό θα ήταν να έλεγε: " Το να αμφισβητείς (αντί του "το να αρνείσαι").
    Κατά τα άλλα γενικόλογα που διαβάζονται και από τις δύο όψεις ή όπως την ονομάζω φιλολαϊκή φιλοσοφία. Ο καθένας το καταλαβαίνει όπως τον συμφέρει και είναι αναπαυμένος και δικαιωμένος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σάββατο του Λαζάρου

  Όταν ο Χριστός έμαθε πως ο Λάζαρος πέθανε, δάκρυσε. Και όσοι ήταν γύρω Του θαύμασαν πόσο αγαπούσε ο Χριστός τον φίλο Του. Αργότερα, όταν ο...