Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

Ανακαλύφθηκε ιχθυόσαυρος 152 εκατ. ετών

Ανακαλύφθηκε ιχθυόσαυρος που έζησε πριν από 152 εκατ. χρόνια!
pontos-news.gr

Ένα εξαιρετικά σημαντικό και σε καλή κατάσταση εύρημα έφερε στην επιφάνεια η έρευνα ομάδας παλαιοντολόγων στην Ινδία, που ανακάλυψαν απολίθωμα Ιχθυόσαυρου ο οποίος φέρεται να έζησε στο σημείο πριν από 152 εκατ. χρόνια! Το γεγονός που αποδεικνύει τις μεγάλες γεωλογικές αλλαγές που έλαβαν χώρα στη Γη κατά την περίοδο εκείνη.


Το συγκεκριμένο είδος βρέθηκε στην περιοχή Γκουγιαράτ της Ινδίας και είναι το πρώτο που ανακαλύφθηκε στην ασιατική χώρα της Ασίας και χρονολογείται στη Μεσοζωική περίοδο.



Πρόκειται για ένα εξαιρετικό δείγμα, καθώς από το σύνολο του σκελετού απουσιάζει μόνο ένα μέρος του κρανίου και ορισμένα οστά από την ουρά του.

«Είναι μία εκπληκτική ανακάλυψη, όχι μόνο γιατί πρόκειται για τον πρώτο Ιχθυόσαυρο που βρίσκουμε στην Ινδία, αλλά γιατί θα μας δώσει πολύτιμα στοιχεία για την εξέλιξη και την πορεία του είδους, στη συγκεκριμένη ζώνη του πλανήτη, αλλά και τη σύνδεσή του με άλλα είδη της Ιουρασικής περιόδου», δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας καθηγητής Κουντουπάλι Πρασάντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σάββατο του Λαζάρου

  Όταν ο Χριστός έμαθε πως ο Λάζαρος πέθανε, δάκρυσε. Και όσοι ήταν γύρω Του θαύμασαν πόσο αγαπούσε ο Χριστός τον φίλο Του. Αργότερα, όταν ο...