Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018

Ετοιμάζεται το "ταξίδι της Αγίας Οικογένειας στην Αίγυπτο"


Italian delegation arrives in Cairo to visit trail of the Holy Family in Egypt

copts-united

Μια ιταλική αντιπροσωπεία έφτασε στο Κάιρο την Κυριακή, φέρνοντας σημαντικές εκκλησιαστικές προσωπικότητες, προσκυνητές, δημοσιογράφους και τηλεοπτικούς παρουσιαστές για να επισκεφτούν το δρόμο της Αγίας Οικογένειας, τον οποίο ευλόγησε ο Πάπας Φραγκίσκος κατά την επίσκεψή του στην Αίγυπτο το περασμένο έτος.

Ένας από τους διοργανωτές της επίσκεψης, ο Enjy Lahzy, δήλωσε ότι η αντιπροσωπεία θα επισκεφθεί πολλές στάσεις από την φυγή της Αγίας Οικογένειας στην Αίγυπτο, καθώς και τη Σχολή Ανθρωπιστικών και Θεολογικών Επιστημών στο Maadi, η οποία είναι συνδεδεμένη με την Καθολική Εκκλησία. Θα επισκεφθούν επίσης κάποια εκκλησιαστικά και δημόσια πρόσωπα, σε συνεργασία με το Αιγυπτιακό Υπουργείο Τουρισμού και την Unitalsi, που συνδέεται με την ιταλική εκκλησία.


Τον Οκτώβριο, ο πρώην Υπουργός Τουρισμού Yahya Rashid επισκέφθηκε τη Ρώμη, όπου συναντήθηκε με τον Πάπα Φραγκίσκο για να προωθήσει το τουριστικό αξιοθέατο. Ο Rashid έλαβε τότε την άδεια του Πάπα να αρχίσει να εργάζεται για το πρόγραμμα, το οποίο ήταν απαραίτητο για την προσέλκυση περισσότερων Καθολικών τουριστών.

Το πρόγραμμα "Ταξίδι της αγίας οικογένειας στην Αίγυπτο" δημιουργήθηκε από το Υπουργείο Τουρισμού για να διευρύνει τα τουριστικά αξιοθέατα της Αιγύπτου. Το πρόγραμμα αντιπροσωπεύει μια συναρπαστική καλλιτεχνική αναγέννηση της θρησκευτικής ιστορίας του ταξιδιού  της Παναγίας, του Ιησού και του Ιωσήφ μέσω της Αιγύπτου, ενώ ξέφευγαν από τον βασιλιά Ηρώδη στην Παλαιστίνη.

Αποσκοπεί να τοποθετήσει την Αίγυπτο στον χάρτη ως χριστιανικό τουριστικό αξιοθέατο.

Η φυγή στην Αίγυπτο αναπαριστά την ιστορία ενός αγγέλου που εμφανίστηκε στον Άγιο Ιωσήφ σε ένα όνειρο που του έλεγε να φύγει στην Αίγυπτο μαζί με την Μαρία και τον μικρό Ιησού. Το πρόγραμμα θα επαναλάβει τη διαδρομή που ακολούθησαν οι τρεις κατά τη διάρκεια της διαφυγής τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο δικαστήριο

  Ο Χριστός συλλαμβάνεται, φυλακίζεται, βασανίζεται, δικάζεται και τελικά σταυρώνεται χωρίς πραγματική αιτία νομική. Ένας αθώος, ο μόνος αθώ...