Σάββατο 29 Ιουλίου 2017

Η τίγρης της Σιβηρίας

Σχετική εικόνα
sputniknews

Στις 29 Ιουλίου, ο κόσμος γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα των Τίγρεων. Ακολουθούν αρκετά ενδιαφέροντα γεγονότα για αυτά τα εκπληκτικά είδη που ίσως δεν γνωρίζατε.

1. Μαύρες λωρίδες

Ο αριθμός και το σχήμα των μαύρων λωρίδων στη γούνα μιας τίγρης είναι το κύριο χαρακτηριστικό που διακρίνει διάφορα υποείδη αυτού του ζώου. Ο αριθμός των λωρίδων μπορεί να φτάσει μέχρι και τις 100! Η τίγρη Amur, που ζει στη Ρωσία, έχει παχιά και μακριά γούνα. Έχει μικρότερες ρίγες από άλλα υποείδη, αλλά τη μακρύτερη ουρά (μέχρι 115 cm).


2. Έξι είδη

Συνολικά, υπάρχουν έξι είδη τίγρεων παγκοσμίως. Η τίγρη Amur είναι η μεγαλύτερη από αυτές σε μέγεθος, αλλά η πιο απειλούμενη.


Αποτέλεσμα εικόνας για tiger amur

3. Αγροκτήματα τίγρεων

Πάνω από 5.000 τίγρεις ζουν σε κλουβιά σε λεγόμενα «αγροκτήματα τίγρης» στην Κίνα. Η εμπορία των τμημάτων του σώματος των τίγρεων απαγορεύεται σε όλο τον κόσμο, αλλά οι ιδιοκτήτες των «αγροκτημάτων» δεν τις κλείνουν με την ελπίδα ότι η απαγόρευση θα αρθεί. Στην Κίνα, διάφορα μέρη του σώματος της τίγρης - από οστά ως μουστάκια - χρησιμοποιούνται παράνομα για την παραγωγή ψευδο-φαρμάκων, κυρίως για τη θεραπεία σεξουαλικών προβλημάτων.

4. Περίοδος Ζευγαρώματος

Κατά τη διάρκεια της περιόδου ζευγαρώματος μια αρσενική τίγρη συναντά ένα θηλυκό μόνο για δύο ή τρεις ημέρες. Μετά από αυτή τη σύντομη συνάντηση, αφήνει τη μελλοντική μητέρα μέχρι τη στιγμή που τα παιδιά μεγαλώνουν και είναι έτοιμα να ξεκινήσουν μια ανεξάρτητη ζωή. Αυτή η περίοδος διαρκεί περίπου δύο χρόνια, κατά την οποία ο πατέρας δεν συμμετέχει στο μεγάλωμα των μικρών παιδιών.
Σχετική εικόνα
5. Τιγράκια

Τα τιγράκια μπορούν να βρουν φαγητό μόνα τους σε ηλικία 11 μηνών. Ωστόσο, θεωρούνται πλήρως ώριμα στην ηλικία των δύο ετών. Εάν η μητέρα τους πεθάνει (ή σκοτωθεί από λαθροκυνηγούς), τα μικρά δεν είναι σε θέση να βρίσκουν  τακτικά φαγητό  στη φύση και συχνά έρχονται σε μέρη όπου ζουν άνθρωποι για να κυνηγήσουν οικόσιτα ζώα.


6. Απόλυτος θηρευτής

Η τίγρη Amur μπορεί να ονομαστεί το "απόλυτο αρπακτικό" και στέκεται στην κορυφή της τροφικής αλυσίδας. Η τίγρη επιτίθεται και τρώει ζώα μικρότερά της  σε μέγεθος. Μια πεινασμένη τίγρη επιτίθεται ακόμη και σε αρκούδες. Ωστόσο, η τίγρη Amur δεν σκοτώνει ποτέ περισσότερα ζώα από ό, τι χρειάζεται για τη τροφή της.


Αποτέλεσμα εικόνας για tiger amur

7. Ποινικοποίηση λαθροθηρίας

Οι λαθροθήρες τίγρης αντιμετωπίζουν πρόστιμα μέχρι 100.000 ρούβλια (περίπου 1.800 δολάρια) και διάρκεια φυλάκισης έως δύο ετών. Ωστόσο, για την αποθήκευση και τη μεταφορά του δέρματος τίγρης, ένας εγκληματίας πληρώνει μόνο 1.000 ρούβλια πρόστιμο (περίπου $ 18). Η WWF αγωνίζεται να εξασφαλίσει ότι η τιμωρία για τη μεταφορά και την αποθήκευση των τμημάτων του σώματος τίγρης θα γίνει πιο αυστηρή.

Μόνο 3890 τίγρεις έχουν μείνει στην άγρια ​​φύση, αλλά μαζί μπορούμε να διπλασιάσουμε τον πληθυσμό. https://t.co/mtg1wlBwgE #TigerDay pic.twitter.com/LQjMliGtwu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο δικαστήριο

  Ο Χριστός συλλαμβάνεται, φυλακίζεται, βασανίζεται, δικάζεται και τελικά σταυρώνεται χωρίς πραγματική αιτία νομική. Ένας αθώος, ο μόνος αθώ...