Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018

Η Ημέρα των Νεκρών φέτος είναι αφιερωμένοι στους νεκρούς μετανάστες

A man wears a mask as he takes part in a Catrina event ahead of the Day of the Dead, at Zocalo Square in Mexico City, Mexico October 31, 2018.
telesurenglish.net

Η Ημέρα των Νεκρών είναι μια προ-ισπανική παράδοση στην οποία οι οικογένειες θυμούνται τους νεκρούς τους και γιορτάζουν τη συνέχεια της ζωής.

Η Πόλη του Μεξικού  ζωντάνεψε την Πέμπτη για να εορτάσει την Ημέρα των Νεκρών, με μια τεράστια προσφορά αφιερωμένη στη μυθολογία των Αζτέκων για το πέρασμα στον θάνατο και τον Μίτλαντ, τον κάτω κόσμο, στην κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας -  Ζοκάλο. Δημιουργήθηκε επίσης ένας βωμός για αποθανόντες μετανάστες.

  

Την Ημέρα των Νεκρών, οι οικογένειες παραδοσιακά κάνουν προσφορές στους νεκρούς, οι οποίες περιλαμβάνουν φωτογραφίες, φαγητό, κεριά, λουλούδια, προσωπικά είδη, κρανία από ζάχαρη, σκελετούς από παπιέ μασλε και γλυκά. Ο βωμός του Ζοκάλο είναι ο μεγαλύτερος στη χώρα.

Η ετήσια εκδήλωση στηρίζεται στην πίστη ότι οι νεκροί επιστρέφουν μία φορά το χρόνο από τον κάτω κόσμο. Για να γιορτάσουν την επιστροφή τους, οι Μεξικανοί κατασκευάζουν βωμούς της "Ημέρας των Νεκρών". Ανάβοντας θυμίαμα και κεριά, οι συμμετέχοντες κοσμούν τους βωμούς με  κρανία καραμελών, ταγέτες ,  φέρετρα σοκολάτας,  σκελετούς παπιέ μασέ και τις φωτογραφίες των νεκρών. Η 1η Νοεμβρίου αφιερώνεται στα παιδιά που επιστρέφουν από τη μετά θάνατον ζωή. Η 2α Νοεμβρίου είναι για τους ενήλικες.

"Δυστυχώς, μερικοί άνθρωποι, λόγω της εγγύτητας με άλλες χώρες, μπερδεύουν τις παραδόσεις αλλά για εμάς είναι η Ημέρα των Νεκρών", δήλωσε ο Guadalupe Paz, ένας συμμετέχων  στην παρέλαση. "Το Halloween προέρχεται από άλλες χώρες και σεβόμαστε τις παραδόσεις τους, αλλά παίζουμε με κρανία, διαβόλους, μάγισσες αλλά κυρίως οι Catrinas και τα κρανία, είναι αυτά που μας αντιπροσωπεύουν στο Μεξικό την Ημέρα των Νεκρών. Να είμαστε με αυτούς που έχουν φύγει και τους καταβάλλουμε αυτό το φόρο. "

Οι εορτασμοί της Ημέρας των Νεκρών του Μεξικού θεωρούνται πολιτιστική κληρονομιά από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών για την Εκπαίδευση, την Επιστήμη και τον Πολιτισμό (UNESCO). Και με την επιτυχία της ταινίας Coco της Pixar, η εκδήλωση έχει γίνει ένα τουριστικό αξιοθέατο για τη χώρα.

Πέρυσι, ο εορτασμός της  Ημέρας των Νεκρών στο Μεξικό περιελάμβανε μια τελετή για να θυμηθούν τα 355 θύματα των πρόσφατων σεισμών, καθώς και σε αναγνώριση των χιλιάδων εθελοντών που βοήθησαν τα θύματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αριθμητική

  Εδώ και αιώνες οι άνθρωποι γίνονται χριστιανοί για οποιονδήποτε άλλο λόγο εκτός από το να θέλουν να είναι...χριστιανοί. Στη Βυζαντινή Αυτο...