Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018

Συναυλία Salif Keïta για τα δικαιώματα των αλμπίνων

Salif Keita decries violence against albinos
africanews.com

Ο Μαλιανός αφρο-ποπ τραγουδιστής, Salif Keïta, καταδίκασε τη βία που διαπράττεται εναντίον των αλμπίνων.

Σε μια πρόσφατη συναυλία που συγκέντρωσε τους οπαδούς της afro-pop στην Fana, 120 χλμ. από την πρωτεύουσα Bamako, ο συνθέτης, μαζί με τους Σενεγαλέζους μουσικούς: Ismael Lô και Maah Koudia Keït, καθώς και τον Γεωργιανό καλλιτέχνη Bera, απέτισαν φόρο τιμής στη νεαρή Ramata Diarra, ένα κορίτσι αλμπίνο που σκοτώθηκε τον Μάιο.


«Είμαστε εδώ σήμερα για να θυμηθούμε τη Ραμάτα και κυρίως για να διασφαλίσουμε ότι θα αποδοθεί  δικαιοσύνη», δήλωσε ο Τέμ Φου Μπουχ, διευθυντής προγράμματος για μια ομάδα ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Δυτική Αφρική.

Δεκάδες αλμπίνοι σκοτώνονται και τα άκρα τους ακρωτηριάζονται για τελετουργίες στην αφρικανική ήπειρο κάθε χρόνο.

Ο Salif Keita δήλωσε: "Αυτό σημαίνει ότι οι αλμπίνοι χρειάζονται ασφάλεια και υγεία και ότι χρειαζόμαστε μια αφρικανική κυβέρνηση  να φροντίσει τους αλμπίνο, επειδή έχουμε τα ίδια δικαιώματα με όλους τους άλλους."

Η 5ετής Ντιάρρα απήχθη στις 13 Μαΐου μέσα στη νύχτα από ένοπλους άνδρες ενώ κοιμόταν στην οικογενειακή κατοικία. Το αποκεφαλισμένο σώμα της βρέθηκε λίγες ώρες αργότερα δίπλα σε ένα τζαμί. Στη συνέχεια, οι σύλλογοι κατήγγειλαν το «τελετουργικό έγκλημα» κατά τη διάρκεια των προεδρικών εκλογών.

Επίσης γνωστός ως "Χρυσή Φωνή της Αφρικής", η 45λεπτη παράσταση του Salif Keita έριξε φως στο άλμπουμ του, "L'autre blanc".

Ο 69χρονος ζήτησε από άλλους συναδέλφους του, συμπεριλαμβανομένου του Ιβοριανού αστέρα της reggae Alpha Blondy και της βραβευμένης με το βραβείο Grammy, τραγουδοποιό από το Μπενίν, Angelique Kidjo, να ενισχύσουν την έκκλησή του για να τερματιστούν οι διακρίσεις εναντίον των αλμπίνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σάββατο του Λαζάρου

  Όταν ο Χριστός έμαθε πως ο Λάζαρος πέθανε, δάκρυσε. Και όσοι ήταν γύρω Του θαύμασαν πόσο αγαπούσε ο Χριστός τον φίλο Του. Αργότερα, όταν ο...