Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018

Τι πρέπει να κάνω για να κληρονομήσω την αιώνια ζωή;

Αποτέλεσμα εικόνας για good samaritan painting


Ένας νομικός πλησίασε τον Χριστό με σκοπό να Τον πειράξει και τον ρώτησε τι πρέπει να κάνει για να κληρονομήσει την αιώνια ζωή;

Αυτός που είχε μόνη ασχολία να μελετά τον Νόμο έκανε πως δεν γνώριζε το πιο βασικό.Την αγάπη προς τον Θεό και προς τον πλησίον.

Αλλά κι εμείς αυτό κάνουμε καθημερινά.Βρίσκουμε ένα σωρό δικαιολογίες για να μην αγαπήσουμε τον πλησίον.Κάνουμε πως δεν γνωρίζουμε ποιος είναι ο πλησίον.Και βάζουμε ένα σωρό διαχωρισμούς ανάμεσά μας.Ταξικούς,κοινωνικούς,εθνικούς,θρησκευτικούς.


Και ο Χριστός φέρνει για παράδειγμα τον καλό Σαμαρείτη.Άνθρωπο από μισητή εθνικότητα για τους Εβραίους και ουσιαστικά αιρετικό.Ο Σαμαρείτης δεν βοηθά ένα φίλο του,έναν ομοεθνή και ομόθρησκο.Βοηθά έναν Εβραίο,κάποιον δηλαδή,που στην πρώτη ευκαιρία,μπορεί και να σκοτώσει τον ευεργέτη του,αυτόν που τον έσωσε.

Κανένα μίσος,με όσο ευγενικό ένδυμα κι αν το ντύσουμε,δεν είναι αποδεκτό για τον Θεό.Και όσο κι αν το δικαιολογούμε και το εξωραϊζουμε δεν πρόκειται να μας δώσει την αιώνια ζωή.Μόνο οι ειρηνοποιοί,αυτοί που σπάνε τον κύκλο του μίσους θα μπουν στη Βασιλεία των Ουρανών.

Αυτό φυσικά δεν θα γίνει από τη μία μέρα στην άλλη,δεν θα ξυπνήσουμε μια μέρα αγαπώντας τους εχθρούς μας.Πόσο μάλλον όταν δεν μπορούμε να αγαπήσουμε  τους συγγενείς και τους φίλους μας καλά καλά.Ας αρχίσουμε λοιπόν να αγαπάμε πρώτα τους κοντινούς μας ανθρώπους ,ας αφήσουμε την αγάπη να γεννήσει μέσα μας και στη συνέχεια να ασχοληθούμε και με τους πιο αδιάφορους,τους πιο μακρινούς και τέλος ακόμα και τους μισητούς σε μας ανθρώπους.

Αυτός είναι ο λόγος του Χριστού,αυτό είναι  το θέλημα του Θεού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημιουργώντας μια κόλαση δική μας

Μπορεί οι άνθρωποι να υποστηρίζουν πως κυνηγούν ή αποζητούν έναν παράδεισο αλλά συνήθως αυτό που πραγματικά επιθυμούν είναι η κόλαση. Πολλές...