Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018

Οι Γιεζίντι άρχισαν να επισκευάζουν τον ιερό ναό τους,Lalish

A picture taken on October 6, 2014 at Lalish temple in Duhok province, Kurdistan Region. File Photo: Safin Hamed | AFP

rudaw.net

ΕΡΜΠΙΛ, Περιφέρεια Κουρδιστάν - Η αποκατάσταση του ιερού ναού των Γιεζίντι ,Lalish  άρχισε την Κυριακή και χρηματοδοτείται από τους ντόπιους. 

"Η ανοικοδόμηση του Lalish έχει ξεκινήσει και είναι στο αρχικό  στάδιο", δήλωσε ο Khairi Bozani, επικεφαλής των υποθέσεων των  Yezidi στο Υπουργείο Θρησκευμάτων της Κυβέρνησης του Περιφερειακού Κράτους του Κουρδιστάν. 

Πρόσθεσε ότι οι επισκευές δεν θα περιλαμβάνουν τους θόλους του ναού ", αλλά μόνο ορισμένα σημεία που πρέπει να επισκευαστούν."

Τα έξοδα επισκευής καλύπτονται από τους ντόπιους και "θα χρειαστεί τουλάχιστον ένας μήνας για να ολοκληρωθεί η εργασία ."



Οι Γιεζίντι συνήθως συγκεντρώνονται στον ιερό τους ναό Lalish στην περιοχή του Κουρδιστάν με τους πνευματικούς ηγέτες τους. Τα πιο ιερά τελετουργικά και οι κοινοτικές εκδηλώσεις των Yezidi  πραγματοποιούνται εκεί. Σύμφωνα με την πίστη τους, οι πιστοί οφείλουν να κάνουν ένα προσκύνημα στη ζωή τους στο Lalish. 

Η ακριβής ηλικία του Lalish είναι άγνωστη. Οι ιστορικοί και οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι ο χώρος θα μπορούσε να είναι τουλάχιστον 4.000 ετών και ένα μέρος του Σουμέριου και άλλων αρχαίων πολιτισμών. 

Λόγω της  εγγύτητας  από βορρά στην περιοχή Sheikhan στο Duhok, η ιερή περιοχή δεν είχε καταστραφεί από το ISIS στη γενοκτονία  εναντίον των Yezidi που ξεκίνησε το 2014.


Οι περισσότερες δομικές ζημιές οφείλονται στον χρόνο και την έλλειψη συντήρησης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αριθμητική

  Εδώ και αιώνες οι άνθρωποι γίνονται χριστιανοί για οποιονδήποτε άλλο λόγο εκτός από το να θέλουν να είναι...χριστιανοί. Στη Βυζαντινή Αυτο...