Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018

Το Βατικανό προτρέπει τους χριστιανούς και τους σιχ να «προωθήσουν μια κουλτούρα τρυφερότητας»

Αποτέλεσμα εικόνας για Vatican urges Christians and Sikhs to 'promote a culture of tenderness’
sikhnet.com

Το Ποντιφικό Συμβούλιο για τον Διαθρησκευτικό Διάλογο εξέδωσε ένα μήνυμα με την ευκαιρία των γενεθλίων του Γκουρού Νανάκ, του ιδρυτή του Σικκισμού, τα οποία θα γιορταστούν στις 23 Νοεμβρίου.

Το Βατικανό παροτρύνει τους χριστιανούς και τους σιχ να ενωθούν για να «προωθήσουν μια «κουλτούρα τρυφερότητας»για την ευημερία κάθε ανθρώπου και για την ευημερία ολόκληρου του κτιστού κόσμου».  


Το  Ποντιφικό Συμβούλιο για τον Διαθρησκειακό Διάλογο  (PCID) έκανε την έκκλησή του στο μήνυμά του με την ευκαιρία του Sri Guru Nanak Prakash Diwas ή του Guru Nanak Jayanti, των  γενεθλίων του Guru Nanak , του πρώτου γκουρού και ιδρυτή της θρησκείας των Sikh. Μια εθνική εορτή στην Ινδία, θα γιορταστεί στις 23 Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους.  

«Η αγαπημένη μας παράδοση να μοιραζόμαστε μαζί σας κάποιες σκέψεις με την ευκαιρία αυτή σας εφιστά την ευγενική προσοχή  , αυτό το έτος, για την ανατροφή και την προώθηση ενός  πολιτισμού  τρυφερότητας , δεδομένου ότι ο πολιτισμός της  ιδιοτέλειας και της αδιαφορίας του ενός απέναντι στον άλλο φαίνεται να ριζώνει σχεδόν παντού, " έγραψε το Ποντιφικό Συμβούλιο στο μήνυμα που υπέγραψε ο γραμματέας του επίσκοπος Miguel Ángel Ayuso Guixot.

Το PCID είπε ότι οι Χριστιανοί και οι Σιχ μπορούν να προωθήσουν την κουλτούρα της τρυφερότητας για την ευημερία όλων των ανθρώπων, ιδιαίτερα των  πιο ευάλωτων στην κοινωνία  , όπως οι φτωχοί, οι ασθενείς, οι άρρωστοι, οι ηλικιωμένοι, οι ανάπηροι και οι μετανάστες, ανεξαρτήτως θρησκευτικών πεποιθήσεων.  

Αυτή η τρυφερότητα, όπως λέει το μήνυμα, μπορεί να προωθηθεί σε παιδιά, φοιτητές και άλλους από οικογένειες, θρησκευτικές διδασκαλίες, εκπαιδευτικά ιδρύματα και μέσα κοινωνικών επικοινωνιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σάββατο του Λαζάρου

  Όταν ο Χριστός έμαθε πως ο Λάζαρος πέθανε, δάκρυσε. Και όσοι ήταν γύρω Του θαύμασαν πόσο αγαπούσε ο Χριστός τον φίλο Του. Αργότερα, όταν ο...