Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018

Αιγύπτια μουσουλμάνα δασκάλα καθαρίζει κοπτική εκκλησία για να προωθήσει τη συνύπαρξη

egyptianstreets

 Η Hebaa Saad Hashash, μουσουλμάνα δασκάλα στην πόλη Mallawi της Minya, ξεκίνησε μια πρωτοβουλία με τις μουσουλμάνες μαθήτριές της για να καθαρίσουν μια κοπτική εκκλησία για να προωθήσουν την ειρήνη και την ανοχή μεταξύ των Χριστιανών και των μουσουλμάνων.
Σε συνέντευξη στο Αλ Αραμπιγιά, είπε ότι το έπραξε για τη χώρα της και τους συμπατριώτες της Κόπτες, οι οποίοι ζουν σε σκληρές συνθήκες μετά και το πρόσφατο τρομοκρατικό συμβάν στη Μονή του Αγίου Σαμουήλ.

Πρόσθεσε ότι είναι καθήκον της ως παιδαγωγός και διευθύντρια σχολείου να δώσει ένα παράδειγμα στα μικρότερα παιδιά  ειρήνης και  συνύπαρξης μεταξύ των θρησκειών.
"Ο Αγγελιοφόρος πιστεύει σε αυτό που του έχει αποκαλυφθεί από τον Κύριό του, όπως και οι άνθρωποι της πίστης. Κάθε ένας από αυτούς πιστεύει στον Αλλάχ, τους αγγέλους Του, τα βιβλία Του και τους αγγελιαφόρους Του.
"Δεν κάνουμε καμία διάκριση (λένε) μεταξύ ενός και του άλλου εκ των αγγελιοφόρων του", είπε.
Η πρωτοβουλία εγκωμιάστηκε σε ιστότοπους κοινωνικών μέσων δικτύωσης στην Αίγυπτο, που παρουσίασαν τις φωτογραφίες των μουσουλμάνων κοριτσιών που καθαρίζουν την εκκλησία στο Mallawi, αποκαλύπτοντας το πνεύμα ανοχής και ενότητας μεταξύ μουσουλμάνων και Κοπτών στην Αίγυπτο.
Δήλωσε ότι έμεινε έκπληκτη που οι φωτογραφίες έχουν μοιραστεί ευρέως σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.
Η χριστιανική κοινότητα στη Minya ήταν πάντα το κέντρο  θρησκευτικής έντασης. Νωρίτερα τον Ιούλιο, η χριστιανική κοινότητα σε ένα άλλο χωριό της  Minya αντιμετώπισε ένα πλήθος εξτρεμιστών που επιτέθηκαν στην εκκλησία τους αφού έλαβε  έγκριση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σάββατο του Λαζάρου

  Όταν ο Χριστός έμαθε πως ο Λάζαρος πέθανε, δάκρυσε. Και όσοι ήταν γύρω Του θαύμασαν πόσο αγαπούσε ο Χριστός τον φίλο Του. Αργότερα, όταν ο...