Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018

5 πολιτικοί ακτιβιστές έχουν πεθάνει στην Ουκρανία από τις αρχές του 2018

jam-news.net

Η Ekaterina Gandzyuk διερεύνησε περιπτώσεις διαφθοράς του κράτους στην Kherson της Ουκρανίας. Ήταν η πιο πρόσφατη ακτιβίστρια  ανθρωπίνων δικαιωμάτων να πεθάνει και η πέμπτη στην Ουκρανία το 2018.
Η Gandzyuk πέθανε το πρωί της 4ης Νοεμβρίου στο νοσοκομείο. Τρεις μήνες νωρίτερα, άγνωστος άνδρας έριξε ένα συμπυκνωμένο διάλυμα θειικού οξέος πάνω της, καίγοντας το 30% του σώματός της.
Το τηλεοπτικό κανάλι  Current Time ανέφερε ότι έξι άτομα έχουν συλληφθεί για την υπόθεση, αλλά το όνομα του ατόμου που αρχικά ζήτησε το χτύπημα είναι άγνωστο.

Από τις αρχές του 2018, τουλάχιστον πενήντα πέντε αγωνιστές και ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν πέσει θύματα επιθέσεων και φόνων με κίνητρο την επαγγελματική τους δραστηριότητα. Όσοι ζήτησαν τα χτυπήματα δεν έχουν κατονομαστεί σε καμία από αυτές τις περιπτώσεις. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ακόμη και τα ονόματα των εκτελεστών είναι άγνωστα.
Τα παλαιότερα θύματα περιλαμβάνουν:

Η Irina Nozdrovskaya

Η Ιρίνα Νοζοντρόφσκαγια βρέθηκε νεκρή την 1η Ιανουαρίου κοντά στο Κίεβο. Πέθανε από πολλαπλά τραύματα.
Συμμετείχε στην υπόθεση του θανάτου της αδερφής της, της 26χρονης Σβετλάνα Σαπατίνσκαγια. Το 2015, ο Ντμίτρι Ροσοσάνσκι, ανιψιός του επικεφαλής του περιφερειακού δικαστηρίου της περιοχής, έπεσε πάνω της με αυτοκίνητο στην περιοχή του Κιέβου. Μια έρευνα αργότερα αποκάλυψε ότι ο Rossoshansky οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ.
Ο πατέρας του Rossoshansky, ο κύριος ύποπτος για το φόνο της Nozdrovskaya, συνελήφθη, αλλά αργότερα απελευθερώθηκε. Το δικαστήριο βρήκε εξηγήσεις για να δικαιολογήσει την κίνηση, και ως αποτέλεσμα, κανείς δεν κατηγορήθηκε για το θάνατο της ακτιβίστριας.

Νικολάι Γιαρεμά

Στα τέλη Μαρτίου του 2018, ο περιβαλλοντικός ακτιβιστής Nikolai Yarema βρέθηκε νεκρός κοντά στο Κίεβο. Αυτός, μαζί με άλλους ομοϊδεάτες, αντιτάχθηκαν στην καταπάτηση της περιοχής της λίμνης Svyatoshinsky.
Έχει διεξαχθεί έρευνα, αλλά οι ύποπτοι δεν έχουν συλληφθεί.

Νικολάι Μπίτσκο

Τον Ιούνιο του 2018, ο 23χρονος ακτιβιστής κατά της διαφθοράς Νικολάι Μπίτσκο βρέθηκε  κρεμασμένος στο χωριό Eskhar της περιοχής Χάρκοβο.
Δεν έχουν βρεθεί υπόπτοι.

Βιτάλι Ολέσκο


Τον Ιούλιο του 2018, ο κοινωνικός ακτιβιστής και βετεράνος του πολέμου στο Donbass, Βιτάλι Ολέσκο, πυροβολήθηκε στην αυλή του σπιτιού του στο Μπέρντιανσκ. Η σύζυγός του και οι φίλοι του ήταν μαζί του κατά τη στιγμή της δολοφονίας.
Οι συγγενείς του ισχυρίζονται ότι η δολοφονία συνδέεται με μια σύγκρουση μεταξύ του Oleshko και του περιφερειακού αναπληρωτή και  μεγάλου επιχειρηματία Alexander Ponomarev.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το φίδι του εγωισμού

  Ο εγωισμός είναι ένα πολύ ύπουλο φίδι που συνήθως, όμως, εμφανίζεται στη γλώσσα που χρησιμοποιούμε. Και μπορούμε να καταλάβουμε πόσο μας έ...