Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018

Οι σπηλιές της περιοχής Ternopil

Caves in Ternopil region may be listed among UNESCO world heritage natural sites
ukrinform.net

Οι σπηλιές στην περιοχή Ternopil, δυτική Ουκρανία, μπορεί να συμπεριληφθούν στον κατάλογο των φυσικών χώρων της παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

"Το Υπουργείο Οικολογίας και Φυσικών Πόρων της Ουκρανίας απευθύνθηκε στην ηγεσία της περιοχής με πρόταση να συμπεριληφθεί το δίκτυο σπηλαίων στην περιοχή Ternopil στον προκαταρκτικό κατάλογο των φυσικών χώρων  παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Συνεπώς, πραγματοποιήσαμε συνεδρίαση της ομάδας εργασίας με τη συμμετοχή επιστημόνων, σπηλαιολόγων και περιβαλλοντολόγων, όπου αποφασίστηκε να υποστηριχθεί μια τέτοια πολλά υποσχόμενη πρωτοβουλία για την προώθηση της τουριστικής ελκυστικότητας της περιοχής ", ανέφερε σε σχόλιο ο Ihor Pyatkivsky, αναπληρωτής επικεφαλής του τμήματος οικολογίας και φυσικών πόρων της περιφερειακής κρατικής διοίκησης της Ternopil σε έναν ανταποκριτή της Ukrinform.


Σύμφωνα με τον ίδιο, εάν πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις για την τεκμηρίωση αυτής της πρότασης, η Ουκρανία θα πάρει τη δεύτερη (μετά τα δάση οξιάς των Καρπαθίων) φυσική περιοχή στον κατάλογο της παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Υπάρχουν περισσότερα από εκατό σπήλαια στην περιοχή Ternopil. Σύμφωνα με τους επιστήμονες και τους σπηλαιολόγους, μόνο ένα πέμπτο των υπόγειων λαβυρίνθων που σχηματίστηκαν πριν από εκατομμύρια χρόνια έχει αποκαλυφθεί μέχρι στιγμής. Κάθε σπηλιά είναι μοναδική. Οι υπόγειες αίθουσες και οι διάδρομοι προσελκύουν τους τουρίστες και τους ερευνητές με τους σταλακτίτες και τους σταλαγμίτες, τις φανταστικές κολώνες, τα κοιτάσματα με σταλακτίτες και σταλαγμίτες στα βράχια και τις πολυάριθμες λίμνες. Το μήκος των διερευνηθέντων περασμάτων του σπηλαίου Optymistychna φθάνει τα 214 χιλιόμετρα. Είναι το μακρύτερο σπήλαιο αλάβαστρου στον κόσμο και έχει το μεγαλύτερο συνολικό μήκος διαδρομών του κόσμου μετά το σύστημα σπηλαίων Mammoth-Flint στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το φίδι του εγωισμού

  Ο εγωισμός είναι ένα πολύ ύπουλο φίδι που συνήθως, όμως, εμφανίζεται στη γλώσσα που χρησιμοποιούμε. Και μπορούμε να καταλάβουμε πόσο μας έ...