Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018

Οι Κόπτες θρηνούν τα θύματα της τελευταίας επίθεσης

Egypt's Christians bury victims of latest militant attack
africanews.com
Χιλιάδες χριστιανοί πενθούντες στην Αίγυπτο το Σάββατο παρέστησαν στην ταφή έξι μελών της ίδιας οικογένειας που σκοτώθηκαν όταν επέστρεψαν από μια βάπτιση σε ένα κοπτικό μοναστήρι στην επαρχία Minya της Αιγύπτου.

 Πλήθη ξεχύθηκαν από τα κατώφλια, ουρλιάζοντας, κλαίγοντας με αναφιλητά και προσευχόμενοι πάνω από έξι λευκά φέρετρα και αρνούμενοι τα συλλυπητήρια από αξιωματούχους ασφαλείας.

Ο ιερέας του Mar Girgis, Rad Noser Mitri, δήλωσε ότι δεν παίζουν κανένα ρόλο στην τρομοκρατία ή το μίσος αλλά μόνο ένα ρόλο στην υπηρεσία της εκκλησίας και της χώρας τους, όπως οποιοσδήποτε άλλος λαός σε όλο τον κόσμο.



"Θα θέλαμε να τους πούμε (στους επιτιθέμενους) ότι τους αγαπάμε ακόμα, παρά ό, τι συνέβη. Έχουμε όμως μια ερώτηση: Γιατί το κάνετε αυτό σε εμάς; Δεν κάνουμε κακό σε κανέναν. Υπηρετούμε την εκκλησία και το έθνος μας με απόλυτη ειλικρίνεια ", πρόσθεσε.

Ένοπλοι άνοιξαν πυρ την Παρασκευή (2 Νοεμβρίου) σε δύο λεωφορεία κοντά στη Μονή του Αγίου Σαμουήλ του Ομολογητή στη Minya, 260 χιλιόμετρα προς τα πάνω στον ποταμό Νείλο από το Κάιρο, σκοτώνοντας επτά άτομα και τραυματίζοντας άλλα 18, συμπεριλαμβανομένων  παιδιών.

Η ευθύνη αναλήφθηκε από το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο, μαζί με συνδεδεμένες ομάδες, δήλωσε ότι ήταν υπεύθυνο για πολλές επιθέσεις στη χριστιανική μειονότητα της Αιγύπτου, συμπεριλαμβανομένης μιας που σκότωσε 28 άτομα σχεδόν στο ίδιο σημείο τον Μάιο του 2017.

Αν και ο στρατός και η αστυνομία της Αιγύπτου άρχισαν επίθεση στις ένοπλες ομάδες τον Φεβρουάριο, μερικοί από τους χριστιανούς πενθούντες κατηγόρησαν τις παραλείψεις της  ασφάλειας για τις επανειλημμένες επιθέσεις εναντίον τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το φίδι του εγωισμού

  Ο εγωισμός είναι ένα πολύ ύπουλο φίδι που συνήθως, όμως, εμφανίζεται στη γλώσσα που χρησιμοποιούμε. Και μπορούμε να καταλάβουμε πόσο μας έ...