Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018

Η Γεωργία γιόρτασε την Giorgoba

interpressnews.ge

Η Γεωργιανή Ορθόδοξη Εκκλησία γιόρτασε την Ημέρα του Αγίου Γεωργίου (Giorgoba) στις  23 Νοεμβρίου. Οι εορταστικές λειτουργίες διεξάγονται σε όλους τους ναούς και τις εκκλησίες της Γεωργίας. Ο Αγιότατος και Μακαριότατος Ηλίας Β ', Ο Καθολικός-Πατριάρχης Πάσης Γεωργίας τέλεσε λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας.

Την ίδια μέρα ήταν  η 14η επέτειος του καθεδρικού ναού της Αγίας Τριάδας, ο οποίος άνοιξε και καθαγιάστηκε πριν από 14 χρόνια, στις 23 Νοεμβρίου.


Ο Άγιος Γεώργιος είναι ένας από τους πιο αγαπημένους αγίους στη Γεωργία και η ημέρα του πανηγυριού, που είναι γνωστή ως Ημέρα του Αγίου Γεωργίου (ή Giorgoba), είναι αργία και γιορτάζεται δύο φορές το χρόνο: στις 23 Νοεμβρίου, όταν βασανίστηκε και 6 Μαΐου, όταν πέθανε.

Υπάρχουν πολλοί θρύλοι για τον Άγιο Γεώργιο. Σύμφωνα με αυτούς, ο Άγιος Γεώργιος ήταν από την Καππαδοκία, μια ιστορική περιοχή της Κεντρικής Ανατολίας, στη σημερινή Τουρκία. Υπηρέτησε στον ρωμαϊκό στρατό και ανεδείχθη  ως ένας γενναίος και θαρραλέος πολεμιστής. Όταν ανακάλυψε ότι ο αυτοκράτορας Διοκλητιανός άρχισε να διώκει τους Χριστιανούς, ο Άγιος Γεώργιος αποκάλυψε ότι ήταν χριστιανός. Έμεινε φυλακισμένος, βασανίστηκε και στη συνέχεια   αποκεφαλίστηκε σε ηλικία 30 ετών το 303 μ.Χ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σάββατο του Λαζάρου

  Όταν ο Χριστός έμαθε πως ο Λάζαρος πέθανε, δάκρυσε. Και όσοι ήταν γύρω Του θαύμασαν πόσο αγαπούσε ο Χριστός τον φίλο Του. Αργότερα, όταν ο...