Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

Οι Ιρακινοί καλύπτουν με tattoos τις σωματικές και ψυχικές ουλές τους

rudaw.net

Βαγδάτη , Ιράκ - Τα τατουάζ στο σώμα του Saad Khudeir κρύβουν τις ουλές του Ιρακινού στρατιώτη και αποκαλύπτουν τις αόρατες πληγές του. 

Το πρόσωπο της αρραβωνιαστικιάς του, που σκοτώθηκε σε βόμβα αυτοκινήτου κοντά στο σπίτι του στη Βαγδάτη το 2008, κοιτάζει ψηλά από το δεξί του χέρι. Τέσσερα χρόνια αργότερα, ένας βομβιστής αυτοκτονίας χτύπησε τη στρατιωτική  συνοδεία του στη Φαλούτζα, αφήνοντας εγκαύματα στο 70% του σώματός του. 


Επέζησε και των δύο βομβιστικών επιθέσεων, αλλά έμεινε με τρομακτικές ουλές. 

"Οι άνθρωποι με κοίταζαν, και μερικές φορές ένιωθα ότι με φοβούνται στην πισίνα", είπε ο 36χρονος. 

Έτσι τα επόμενα τέσσερα χρόνια ξόδεψε περίπου 2.500 δολάρια για τατουάζ, τα οποία καλύπτουν πλέον το μεγαλύτερο μέρος του σώματός του. Υπάρχει ένας σταυρός και μια σκάλα, και πάνω από αυτά ένας άνθρωπος που εκπροσωπεί τον Ιησού πλαισιωμένος από δύο αγγέλους. Υπάρχουν φλόγες και ιαπωνικά γράμματα.

"Μέσα από τις χριστιανικές εικόνες, θέλω να πω ότι δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ μουσουλμάνων και χριστιανών", δήλωσε ο Khudeir, ο οποίος είναι μουσουλμάνος. "Οι φλόγες εκφράζουν τη φωτιά που εξακολουθεί να καίει μέσα μου για την απώλεια μου." 

Χρόνια πολέμου και αναταραχής έχουν προκαλέσει σωματικές και συναισθηματικές ουλές σε αμέτρητους Ιρακινούς. Ο Aboud Abbas, ο οποίος έχει στούντιο τατουάζ στη Βαγδάτη, δήλωσε ότι περίπου 20 άτομα έχουν έρθει φέτος ζητώντας τατουάζ για να αποκρύψουν τα σημάδια τους, αύξηση 30% από πέρυσι. 

Φωτογραφίες: Χάντι Μιζμπάν | AP








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σάββατο του Λαζάρου

  Όταν ο Χριστός έμαθε πως ο Λάζαρος πέθανε, δάκρυσε. Και όσοι ήταν γύρω Του θαύμασαν πόσο αγαπούσε ο Χριστός τον φίλο Του. Αργότερα, όταν ο...