Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

Ένταση στη θάλααασσα του Αζόφ

pontos-news.gr

Το πολεμικό ναυτικό της Ουκρανίας κατηγόρησε σήμερα τη Ρωσία ότι άνοιξε πυρ εναντίον ουκρανικών πλοίων στον Εύξεινο Πόντο. Ειδικότερα, κατήγγειλε ότι ρωσικές ειδικές δυνάμεις κατέλαβαν τρία πλοία, αφού άνοιξαν πυρ εναντίον τους, και ότι δύο μέλη του πληρώματος τραυματίστηκαν στο περιστατικό.

Οι κατηγορίες αυτές θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν μια νέα επικίνδυνη κρίση μεταξύ των δύο χωρών.



Το πολεμικό ναυτικό της Ουκρανίας έκανε αυτήν την ανακοίνωση στη σελίδα του στο Facebook, έπειτα από μια ημέρα αυξημένης έντασης κατά τη διάρκεια της οποίας η Ρωσία εμπόδισε τρία ουκρανικά πλοία να εισέλθουν στη Θάλασσα του Αζόφ μέσω του Στενού του Κερτς, τοποθετώντας ένα τεράστιο εμπορικό πλοίο κάτω από μια γέφυρα που ελέγχει η Μόσχα.

Η ρωσική κυβέρνηση δεν απάντησε άμεσα στις κατηγορίες, αλλά ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων επικαλέστηκαν την ομοσπονδιακή υπηρεσία ασφαλείας της Ρωσίας FSB να λέει ότι διαθέτει αδιάσειστες αποδείξεις ότι η Ουκρανία ενορχήστρωσε αυτό που αποκάλεσε «μια πρόκληση» και σύντομα θα δώσουν στη δημοσιότητα τις αποδείξεις.

Νωρίτερα σήμερα, πολεμικά πλοία της Ουκρανίας διέσχισαν τα θαλάσσια σύνορα της Ρωσίας, εισήλθαν σε περιοχή που ήταν προσωρινά κλειστή, εντός των ρωσικών υδάτων, και κατευθύνονταν από τον Εύξεινο Πόντο προς το στενό του Κερτς, σύμφωνα με την FSB.

Την ίδια ώρα, από το συμβούλιο εθνικής ασφαλείας της Ουκρανίας έγινε γνωστό ότι ο πρόεδρος της χώρας Πέτρο Ποροσένκο ζήτησε να συγκληθεί το στρατιωτικό συμβούλιο για να συζητηθεί η κατάσταση. Η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ απεύθυναν σήμερα έκκληση για «αποκλιμάκωση» στη Θάλασσα του Αζόφ και ζήτησαν από τη Μόσχα να «αποκαταστήσει την ελευθερία διέλευσης» από τον πορθμό του Κερτς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σάββατο του Λαζάρου

  Όταν ο Χριστός έμαθε πως ο Λάζαρος πέθανε, δάκρυσε. Και όσοι ήταν γύρω Του θαύμασαν πόσο αγαπούσε ο Χριστός τον φίλο Του. Αργότερα, όταν ο...