Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018

Ο Epaphrodite Binamungu γιορτάζει τον ήλιο

Rwandan renowned artist honors the 'sun' in latest exhibition
africanews

Από μικρή ηλικία, αυτός ο διάσημος καλλιτέχνης από τη Ρουάντα ήξερε ότι ήθελε να ζωγραφίσει.

Ο Epaphrodite Binamungu, μεγάλωσε στην εξορία στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό μέχρι το 1994 και είναι ένας από τους κορυφαίους και πιο φημισμένους καλλιτέχνες της Ρουάντα.

Η τελευταία του έκθεση γιορτάζει τον ήλιο.

"Στα περισσότερα έργα ζωγραφικής μου, βάζω συχνά μια κόκκινη κουκίδα  . Το σημείο αυτό υπενθυμίζει τη δραματική περίοδο που γνώρισε η Ρουάντα κατά τη γενοκτονία. Πρέπει να θυμόμαστε σε όλη την ιστορία μας αυτό που συνέβη.Μας δίνει ένα μάθημα ζωής.Μας δίνει ένα μάθημα για την ανθρωπότητα, γι 'αυτό και ζωγραφίζω αυτό το σημείο ", είπε ο Binamungu.

Αποτέλεσμα εικόνας για Epaphrodite Binamungu paintings
Ο καλλιτέχνης αρέσκεται να δουλεύει με μια μικρή παλέτα χρωμάτων και ένα μείγμα μικρών και μεγάλων πινελιών για να δημιουργήσει διάφορες υφές.

Οι πίνακές του που απεικονίζουν συχνά σκηνές από την τοπική καθημερινή ζωή και τις συγκεντρώσεις,  κινούνται μεταξύ ρεαλισμού και αφαίρεσης.

Η νέα του έκθεση με τίτλο "Το ταξίδι με τον ήλιο", αντιπροσωπεύει μια σειρά από πίνακες που αντικατοπτρίζουν διαφορετικές ατμόσφαιρες του ήλιου.

Υπάρχουν 45 έργα τέχνης συνολικά, για να γιορτάσει τα 45 χρόνια που ζωγραφίζει.

"Αυτό που μου αρέσει στον Epa είναι ότι αλλάζει διαρκώς, δεν μένει στο ίδιο ύφος. Έτσι, είναι μια έκθεση στον ήλιο και αυτό που μου αρέσει είναι το χρώμα που αναμιγνύεται με την άμμο και οι τρεις διαστάσεις της ζωγραφικής του, είναι πολύ πρωτότυπο ", είπε ένας επισκέπτης,ο Michel Bezy.

Σχετική εικόνα
"Ο Epa Binamungu θα αφήσει μια κληρονομιά. Τη κράτησε, ένας οικογενειάρχης, κράτησε τη φλόγα και κράτησε την βιομηχανία της τέχνης στη Ρουάντα ... Ανέβασε τον πήχη, κι έτσι νομίζω ότι  θα αποτελέσει πρότυπο, αυτό νομίζω », είπε ο επισκέπτης και  κάτοικος της περιοχής, o Σέμα Πατρίς.

Οι πίνακες στην έκθεση πωλούνται για 40.000 έως 500.000 φράγκα  Ρουάντας ή μεταξύ 45 και 570 δολαρίων ΗΠΑ.

Ο Binamungu, ο οποίος είναι επίσης γλύπτης, είναι ο ιδρυτής του Κέντρου Τεχνών Inganzo στο Κιγκάλι, το οποίο ελπίζει ότι θα γίνει ένας περιφερειακός κόμβος καλλιτεχνών και ένας χώρος για τον εορτασμό του πολιτισμού και της κληρονομιάς.

Αποτέλεσμα εικόνας για Epaphrodite Binamungu paintings
Ο καλλιτέχνης έχει παρουσιάσει πολυάριθμες εκθέσεις στην Αφρική, την Ευρώπη, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα.

Αρκετά από τα έργα του είναι μέρος των δημόσιων συλλογών της Ρουάντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σάββατο του Λαζάρου

  Όταν ο Χριστός έμαθε πως ο Λάζαρος πέθανε, δάκρυσε. Και όσοι ήταν γύρω Του θαύμασαν πόσο αγαπούσε ο Χριστός τον φίλο Του. Αργότερα, όταν ο...