Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018

Κορεάτες βουδιστές μοναχοί διαμαρτύρονται με μετάνοιες για τον θάνατο μετανάστη


koreatimes

Από τον Ko Dong-hwan 
Αρκετοί Κορεάτες μοναχοί επέδειξαν μια σπάνια θρησκευτική πρακτική τη Δευτέρα για να ζητήσουν από την κυβέρνηση να ερευνήσει το θάνατο ενός μετανάστη εργαζόμενου από τη Μυανμάρ πριν από δύο μήνες. 

Οι ακτιβιστές υπέρ της μετανάστευσης διενήργησαν την πρακτική των τριών βημάτων και μιας εδαφιαίας μετάνοιας, ξεκινώντας από την Jogyesa στο Jongno-gu της Σεούλ, στην έδρα του Τάγματος Jogye του Κορεατικού Βουδισμού . Κάθε μοναχός επαναλάμβανε έναν κύκλο κάνοντας τρία βήματα, ακολουθούμενα από μια μετάνοια στο δρόμο. 

Η φαινομενικά βασανιστική πρακτική συνεχίστηκε ως την προεδρική κατοικία Cheong Wa Dae, περίπου 1,6 χιλιόμετρα μακριά.




Ένας από τους διαδηλωτές φέρει μια φωτογραφία του νεκρού εργαζόμενου, τη Δευτέρα. Yonhap

Ένας μοναχός κρατούσε μια ασπρόμαυρη φωτογραφία του Than Zaw Htay, ο οποίος έπεσε από  οκτώ μέτρα ύψος σε ένα εργοτάξιο στο Gimpo ενώ προσπαθούσε να ξεφύγει από μια έφοδο από το τμήμα μετανάστευσης της Incheon  με στόχο παράνομους αλλοδαπούς στις 22 Αυγούστου. Ο άνδρας,25 ετών,μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου πέθανε 13 ημέρες αργότερα. 

Η κοινωνική και εργασιακή επιτροπή του  Τάγματος Jogye του Κορεατικού Βουδισμού διοργάνωσε τη διαμαρτυρία της Δευτέρας, ζητώντας από το αστυνομικό τμήμα του Gimpo, το οποίο διερεύνησε το περιστατικό και αρχικά πίστευε ότι ο εργαζόμενος αυτοκτόνησε  και το Υπουργείο Δικαιοσύνης να ανοίξουν και πάλι την υπόθεση. Η αστυνομία του Gimpo πιστεύει τώρα ότι ο εργαζόμενος έπεσε κατά λάθος.

 Περίπου 30 άτομα συμμετείχαν στη διαμαρτυρία, αποκαλώντας τον χειρισμό του περιστατικού από τους επιθεωρητές του τμήματος μετανάστευσης της Incheon ως "δολοφονική επιδρομή".




Οι μάρτυρες δήλωσαν ότι οι επιθεωρητές άρπαξαν τα πόδια του εργαζομένου καθώς προσπαθούσε να διαφύγει από ένα παράθυρο, προκαλώντας τον να χάσει τον βηματισμό του και να πέσει. 


Η κοινωνική και εργατική επιτροπή του Τάγματος Jogye του Κορεατικού Βουδισμού διοργάνωσε τη διαμαρτυρία της Δευτέρας. Yonhap

Πρόεδρος της επιτροπής Σεβ.  Haechan ισχυρίστηκε ότι το νοσοκομειακό αρχείο έδειξε λανθασμένα ότι ο εργαζόμενος έπεσε τυχαία και η αστυνομία του Gimpo το επικαλέστηκε και  δεν άσκησε δίωξη εναντίον της αρχής μετανάστευσης του Incheon. 

Είπε ότι η επιτροπή είχε ζητήσει από την αστυνομία και το υπουργείο την αυθεντική εγγραφή βίντεο της επιδρομής, το προκαταρκτικό καταγεγραμμένο σχέδιο και την αναφορά μετά την έφοδο. Ωστόσο, ανέφερε ότι η αστυνομία και το υπουργείο απάντησαν επανειλημμένα ότι μπορούσαν να δώσουν μόνο ένα μέρος του υλικού.

Ο Σεβ.Haechan αποκάλεσε τη θρησκευτική πρακτική της Δευτέρας "τη σωματική διακήρυξή μας που μετέφερε το απεγνωσμένο αίτημά μας για την αλήθεια και την πρόθεση να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι".


Ο μοναχός κάλεσε επίσης τη διαμαρτυρία "τη σωματική χειρονομία μας να απαιτήσουμε τη διακοπή αυτής της δολοφονικής επιδρομής σε  στυλ" μαζέματος κουνελιών"που έχει ήδη σκοτώσει 10 μετανάστες εργαζόμενους, συμπεριλαμβανομένου αυτού από τη  Μυανμάρ, τα τελευταία 10 χρόνια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σάββατο του Λαζάρου

  Όταν ο Χριστός έμαθε πως ο Λάζαρος πέθανε, δάκρυσε. Και όσοι ήταν γύρω Του θαύμασαν πόσο αγαπούσε ο Χριστός τον φίλο Του. Αργότερα, όταν ο...