Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

Όταν διώχνουν τις δεκαοχτούρες



Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που κάνουμε για να κάνουμε τη ζωή εξαιρετικά βαρετή,αυτή επιμένει να κρύβει πολλές εκπλήξεις σε κάθε στροφή της.Θετικές και αρνητικές.Αυτό δεν έχει και τόση σημασία άλλωστε.

Σημασία έχει το αναπάντεχο,αυτό που θα σε κάνει να μονολογήσεις "ε, αυτό δεν το περίμενα με τίποτα".Έτσι λοιπόν η γνωριμία με ένα πολύ αντιπαθητικό άνθρωπο μπορεί να σε απαλλάξει από πάρα πολλά προβλήματα,ενώ μια πολύ γλυκιά παρουσία μπορεί να σε φορτώσει ανεπιθύμητα βάρη.


Δεν θα μπορούσα να μείνω για πολύ σε ένα μέρος που δεν κυλάνε τα πράγματα,που μένουν πάντα ή σχεδόν πάντα στάσιμα. Σε ένα μέρος που ακόμα και οι "εκπλήξεις" της ζωής είναι αναμενόμενες.Αφού δεν δημιουργείται τίποτα,αφού τίποτα δεν υπάρχει που να ανανεώσει, να κινήσει τις αισθήσεις, τα αισθήματα, ακόμα και τα ένστικτα, τότε ακόμα και το αναπάντεχο είναι προβλέψιμο,υπολογισμένο έστω και σε δεύτερο ή τρίτο χρόνο.

Έτσι όμως δεν μπορεί να υπάρξει δημιουργία.Δεν μπορεί να υπάρξει πρόοδος.Δεν μπορεί να υπάρξει υγεία.

Μπορεί κάποιος να πει ότι εκπλήξεις μπορείς να βρεις παντού.Δε θα διαφωνήσω.Για παράδειγμα εδώ και ένα μήνα,με εκπλήσσει καθημερινά το πέταγμα που κάνουν οι δεκαοχτούρες. Κάθε μέρα ανακαλύπτω και κάτι καινούριο στην απογείωση,το φτερούγισμα και την προσγείωσή τους.

Ναι, μπορείς να βρεις κάτι που να σε εκπλήσσει καθημερινά.Αρκεί να μην περιβάλλεσαι από ανθρώπους που διώχνουν τις δεκαοχτούρες ή να μην είσαι εσύ αυτός που τις διώχνει...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σάββατο του Λαζάρου

  Όταν ο Χριστός έμαθε πως ο Λάζαρος πέθανε, δάκρυσε. Και όσοι ήταν γύρω Του θαύμασαν πόσο αγαπούσε ο Χριστός τον φίλο Του. Αργότερα, όταν ο...