Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

Ινδία και Πακιστάν κατασκευάζουν διάδρομο προς ιερό τόπο των Sikh

Αποτέλεσμα εικόνας για Gurdwara Sri Kartarpur Sahib
sikh24.com

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ, Ινδία - Η ινδική  κυβέρνηση  της Ένωσης υπό την ηγεσία του  BJP, ανακοίνωσε τελικά πως θα κατασκευάσει ένα διάδρομο προς τον Gurdwara Sri Kartarpur Sahib από τον Dera Baba Nanak, ώστε οι Sikh που κατοικούν στην Ινδία να μπορούν να προσκυνήσουν στο ιστορικό ιερό τους όπου ο Guru Nanak Dev Ji πέρασε τα τελευταία 18 χρόνια της ζωής του. Η εξέλιξη αυτή έρχεται μια ημέρα μετά την έναρξη του  550 ου προγράμματος για τη  γιορτή των γενεθλίων από τον Gurdwara Sri Ber Sahib, Sultanpur Lodhi. 




"Η κυβέρνηση της Ινδίας θα αναπτύξει ένα διάδρομο στο Kartarpur από τον Dera Baba Nanak στο Gurdaspur, του Punjab στα διεθνή σύνορα για να διευκολύνει τους προσκυνητές από την Ινδία να επισκεφτούν το ιερό Gurdwara Darbaar Sahib Kartaarpur στις όχθες του ποταμού  Rabi (Raavi) στο Πακιστάν όπου ο Guru Nanak Dev Ji πέρασε 18 χρόνια "τουίταρε ο υπουργός Οικονομικών της Ένωσης Arun Jaitley.

Με την κατασκευή αυτού του διαδρόμου, οι Sikh που κατοικούν στην Ινδία θα αποκτήσουν πρόσβαση χωρίς θεώρηση βίζας στο Gurdwara Sri Kartarpur Sahib, το οποίο υπήρξε εξέχον αίτημα των Sikh εδώ και πολύ καιρό. 

Η πρόταση για άνοιγμα διαδρόμου στο Gurdwara Sri Kartarpur Sahib έγινε πρώτη φορά το 2000 κατά τη διάρκεια της θητείας του Parvez Musharraf στο Πακιστάν. 

Πρόσφατα, το θέμα είχε έρθει στο προσκήνιο κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Navjot Singh Sidhu στο Πακιστάν τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους. Αρχικά, η ινδική κυβέρνηση είχε αντιμετωπίσει αρνητικά αυτή την πρόταση,  κατηγορώντας το Πακιστάν για την προώθηση τρομοκρατικών δραστηριοτήτων, αλλά τώρα φαίνεται ότι το BJP έχει τελικά λάβει υπόψη τα αισθήματα των Sikh. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σάββατο του Λαζάρου

  Όταν ο Χριστός έμαθε πως ο Λάζαρος πέθανε, δάκρυσε. Και όσοι ήταν γύρω Του θαύμασαν πόσο αγαπούσε ο Χριστός τον φίλο Του. Αργότερα, όταν ο...