Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018

Πατριάρχης Αντιοχείας : "οι δύσκολες μέρες έχουν περάσει"


Δαμασκός, sana - Ο Ορθόδοξος Πατριάρχης Αντιοχείας και Πάσης της Ανατολής Ιωάννης Χ Γιαζίγκι τόνισε στη λειτουργία  που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στην Εκκλησία του Αγίου Ιγνατίου της Αντιόχειας ότι "οι δύσκολες μέρες έχουν περάσει και η κρίση είναι πια πίσω μας και βλέπουμε μόνο την ενοποιημένη Συρία. "

Οι παρατηρήσεις του Μακαριότατου έγιναν κατά τη διάρκεια της Θ. Λειτουργίας για τον εορτασμό  της 60ής επετείου της εκπροσώπησης της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στη Δαμασκό.


Μητροπολίτες και επίσκοποι της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αντιόχειας και η ρωσική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Μητροπολίτη Ιλαρίωνα, επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας  εκ μέρους του Πατριάρχη της Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κυρίλλου, συμμετείχαν στη λειτουργία.

Ο πατριάρχης Yazigi μεταβίβασε τους χαιρετισμούς του συριακού λαού στη ρωσική ηγεσία και το ρωσικό λαό για την υποστήριξή τους στη Συρία.

Με τη σειρά του, ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας επιβεβαίωσε τη στήριξη της χώρας του και της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στον συριακό λαό, ελπίζοντας ότι η Εκκλησία θα παράσχει την απαραίτητη ιατρική υποστήριξη στους τραυματίες στη Συρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αριθμητική

  Εδώ και αιώνες οι άνθρωποι γίνονται χριστιανοί για οποιονδήποτε άλλο λόγο εκτός από το να θέλουν να είναι...χριστιανοί. Στη Βυζαντινή Αυτο...