Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018

Από την επίσκεψη του Συροϊακωβίτη Πατριάρχη στην Ελλάδα

orthodoxia.info| ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Την στήριξη του Ελληνικού λαού προς τον λαό της Συρίας εξέφρασε σήμερα ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος κατά την συνάντηση που είχε το μεσημέρι με τον Συρορθόδοξο Πατριάρχη Αντιοχείας και Πάσης Ανατολής κ. Ιγνάτιο-Εφραίμ Β, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου στο Προεδρικό Μέγαρο.


«Η Ελλάδα, η Ελληνική Πολιτεία και η Εκκλησία της Ελλάδος στέκονται στο πλευρό σας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παυλόπουλος.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προσέφερε ως ενθύμιο στον Πατριάρχη το Εθνόσημο της Προεδρίας, ενώ από την πλευρά του εκείνος του προσέφερε ένα βιβλίο για τους αγώνες διατήρησης της Ορθοδοξίας, η οποία, όπως σημείωσε, υφίσταται τόσες επιθέσεις όλους αυτούς τους αιώνες. «Όλοι αυτοί οι αγώνες όμως, μας κάνουν να συνειδητοποιήσουμε πόσο δυνατή πρέπει να είναι η μαρτυρία μας, πόσο ο Κύριος είναι κοντά μας και πόση αξία έχει ο αγώνας μας για την διατήρηση της Χριστιανοσύνης» υπογράμμισε ο Πατριάρχης.
Ρεπορτάζ: Μάκης Αδαμόπουλος / Φωτογραφίες: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

tsipras siroiakobitis


Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είχε σήμερα συνάντηση με τον Μακαριότατο Συρορθόδοξο Πατριάρχη Αντιοχείας και Πάσης Ανατολής, κ. Ιγνάτιο - Ευφραίμ Β’, παρουσία και του Μακαριότατου Αρχιεπίσκοπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζήτησαν για την εν γένει κατάσταση στη Συρία καθώς και την κατάσταση των εκεί χριστιανικών πληθυσμών.
Ο Πρωθυπουργός αναγνώρισε την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλει ο Μακαριότατος για την προστασία και τη διατήρηση της ενότητας των χριστιανικών πληθυσμών της περιοχής και σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να προσφέρει κάθε δυνατή συνδρομή για την ενίσχυση των προσπαθειών του.
Ο Προκαθήμενος του Πατριαρχείου της Αντιοχείας εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την αλληλεγγύη που έδειξε ο ελληνικός λαός στους πρόσφυγες από τη Συρία, στην προσπάθειά τους να διαφύγουν από την εμπόλεμη κατάσταση και εξέφρασε την επιθυμία η Ελλάδα να συνεισφέρει εν ευθέτω χρόνω στην ανοικοδόμηση της χώρας από τον πολυετή εμφύλιο πόλεμο.
tsipras siroiakovitis 1
tsipras siroiakovitis 1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

H δυσκολία

  Να σε δεχτεί ο Χριστός είναι εύκολο. Ο Χριστός όλους τους δέχεται. Όλους τους περιμένει. Πολλές φορές όχι μόνο τους περιμένει αλλά τους πλ...