Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

Αναδύεται η πόλη Bosra με τον αρχαιολογικό πλούτο της

sana.sy

Daraa, SANA - Η καταεστραμμένη από τον πόλεμο επαρχία Daraa έχει αποκαταστήσει τη θέση της στον παγκόσμιο χάρτη τουρισμού και η πόλη  Bosra al-Sham  με το αρχαιολογικό της αμφιθέατρο και το κάστρο αποκατέστησαν το ιστορικό τους μεγαλείο και άρχισαν να υποδέχονται ξανά τους επισκέπτες τους.

Η Bosra  απολαμβάνει παγκοσμίως μεγάλη φήμη λόγω της ιστορίας της, δεδομένου ότι χρονολογείται από πολύ παλιές ιστορικές εποχές από τη Ρωμαϊκή περίοδο και τον αυτοκράτορα Φίλιππο τον Άραβα και την πρώτη χριστιανική εποχή, δήλωσε ο διευθυντής του τμήματος Τουρισμού  της Ντάρα, Γιάσερ αλ Σαάντι.

Η Μπόσρα είναι ένας σημαντικός αρχαιολογικός χώρος που περιλαμβάνει ερείπια από ρωμαϊκούς, βυζαντινούς και μουσουλμανικούς χρόνους, πρόσθεσε ο αλ-Σααντί


Κατά τη διάρκεια της ρωμαϊκής βασιλείας, η πόλη άνθησε και έγινε μια σημαντική μητρόπολη,  κόμβος πολλών εμπορικών δρόμων καθώς συνέδεε τη Δαμασκό με την Ερυθρά Θάλασσα.

Έγινε ένα σημαντικό κέντρο για την παραγωγή τροφίμων και κατά τη διάρκεια του βασιλιά του αυτοκράτορα Φίλιππου του Άραβα, η Μπόσρα άρχισε να κόβει τα δικά της νομίσματα.

Καθ 'όλη τη διάρκεια της ισλαμικής κυριαρχίας, η Bosra  χρησίμευε ως το νοτιότερο φυλάκιο της Δαμασκού.

Ο Al-Sa'adi πρόσθεσε ότι η πόλη είδε επίσης τη συνάντηση μεταξύ του Προφήτη Μοχάμαντ (PBUH) και του Μοναχού Μπαχίρα που ζούσε εκεί την εποχή εκείνη.

Ανέφερε ότι η επιστροφή των επισκεπτών στην πόλη αποτελεί σημαντικό σημείο καμπής στην προώθηση του τουρισμού στην επαρχία.

Η αύξηση του αριθμού των επισκεπτών στην Bosra al-Sham έρχεται στο πλαίσιο του να φωτιστεί η ιστορική και αρχαιολογική σημασία της πόλης και να μεταφέρει ένα μήνυμα στον κόσμο ότι η Συρία είναι το λίκνο των ανθρώπινων πολιτισμών και θα γίνει καλύτερη από ό, τι πριν από τον πόλεμο.

Τα αρμόδια όργανα στην επαρχία Daraa έχουν θέσει ένα σχέδιο αποκατάστασης πολλών αρχαιολογικών χώρων στην επαρχία, έχοντας στην κορυφή την πόλη Bosra al-Sham  λόγω της ιστορικής και αρχαιολογικής σημασίας της .

Η πόλη παρακολούθησε την πρώτη επίσκεψη αντιπροσωπείας της Συρίας από τη Συριακή Εταιρεία για την Ανακάλυψη και την Καταγραφή .

Ruaa al-Jazaeri

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σάββατο του Λαζάρου

  Όταν ο Χριστός έμαθε πως ο Λάζαρος πέθανε, δάκρυσε. Και όσοι ήταν γύρω Του θαύμασαν πόσο αγαπούσε ο Χριστός τον φίλο Του. Αργότερα, όταν ο...