Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018

Ούτε οι σκιές τους πια...


Αποτέλεσμα εικόνας για elephant rhinoceros painting

Καμία εντύπωση δεν πρέπει να μας κάνει η πορεία προς την εξαφάνιση όλων των μεγάλων ζώων του πλανήτη.

Από το Προπατορικό Αμάρτημα και μετά βλέπουμε πως η φύση απλά ακολουθεί την πορεία και τις επιλογές του ανθρώπου.Ακολούθησε την πτώση του,έδειξε τα νύχια της αφού ο άνθρωπος έδειξε τα δικά του κ.ο.κ.

Αποτέλεσμα εικόνας για elephant rhinoceros painting
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι η φύση απλά ακολουθεί τον άνθρωπο στην επιλογή του να στραφεί από το μεγαλείο στη μετριότητα(και όχι,δυστυχώς,στη μετριοφροσύνη).Οπότε και όλα τα τεράστια ζώα,οι ελέφαντες,οι φάλαινες,οι ρινόκεροι,οι θαλάσσιες χελώνες,τα δελφίνια,οι ιπποπόταμοι,τα μεγάλα πτηνά και αιλουροειδή  ακολουθούν την πορεία των μεγάλων καλλιτεχνών,των μεγάλων οραματιστών,των μεγάλων ηγετών αν θέλετε.

Νομίζω δε,πως δεν πρόκειται για κάποιου είδους ανθρώπινο έγκλημα τόσο πολύ,όσο για μια συνειδητή αποχώρηση αυτών των πλασμάτων από έναν κόσμο που απλά δεν τα εκφράζει και δεν τα χωράει πια.Οι εποχές που γίγαντες περιδιάβαιναν αυτή τη γη έχει προ πολλού περάσει.Ούτε η σκιά τους δεν έμεινε πια.
Αποτέλεσμα εικόνας για moby dickpainting
Τώρα μόνο ποντικοί υπάρχουν που προσπαθούν να κάνουν τη δική τους σκιά τους να φαίνεται μεγάλη ώστε να μας κοροϊδέψουν.Για λίγο ή πολύ,ανάλογα με την διάθεση,το μυαλό και την υπομονή μας.

Αυτοί  μας έμειναν και  τα μεγάλα λόγια να γεμίζουν το κενό που ζούμε καθημερινά αποκαλώντας το ζωή.

4 σχόλια:

H δυσκολία

  Να σε δεχτεί ο Χριστός είναι εύκολο. Ο Χριστός όλους τους δέχεται. Όλους τους περιμένει. Πολλές φορές όχι μόνο τους περιμένει αλλά τους πλ...