Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018

Αυτός είναι Μητροπολίτης


orthodoxia.info
ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Μετά τους αγιασμούς σε βαλλιστικούς πυραύλους και πυρηνικές κεφαλές φαίνεται πως ήρθε η ώρα να δούμε και κινήσεις αυτοάμυνας από ιερείς για επιθέσεις στον δρόμο. Κι όλα αυτα μας έρχονται ως συνήθως απο τη Ρωσία.

Ο ρώσος Μητροπολίτης Βιάτκας και Σλομποντά Μάρκος παρουσιάζει τεχνικές αυτοάμυνας για την προστασία των αδυνάτων. Μιλάει επίσης για το μοναδικό ρωσικό μαχητικό στυλ της «Systema» και εκτός από τις ένοπλες επιθέσεις,  αποκρούει και όσους τον κατηγορούν ότι ένας πνευματικός ηγέτης υποστηρίζει και χρησιμοποιεί τη βία.


Όπως φαίνεται και στο βίντεο η συγκεκριμένη ρωσική πολεμική τέχνη προορίζεται κυρίως για αυτοάμυνα, ενώ η εκπαίδευση περιλαμβάνει μάχη σώμα με σώμα, επίθεση με μαχαίρι και με περίστροφο.

Ο Επίσκοπος Μάρκος τονίζει ότι ο πραγματικός πολεμιστής προσεύχεται πάντα και ποτέ δεν ξεχνά ότι ο αντίπαλός του δημιουργήθηκε κατ’ εικόνα Θεού και δεν αφήνει πάθη στην καρδιά του – ούτε να εξουσιάζουν το χέρι του.

Τέλος λέει ότι «Οι Ρώσοι πολεμιστές είναι σαν όλους τους πολεμιστές, έχουν όμως ένα επιπλέον στοιχείο: την πνευματικότητά τους. Και χωρίς πνευματικότητα, ένας πολεμιστής δεν είναι πολεμιστής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημιουργώντας μια κόλαση δική μας

Μπορεί οι άνθρωποι να υποστηρίζουν πως κυνηγούν ή αποζητούν έναν παράδεισο αλλά συνήθως αυτό που πραγματικά επιθυμούν είναι η κόλαση. Πολλές...