Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018

Δεκαεννέα τζιχαντιστές που φέρεται ότι συνδέονται με την επίθεση κατά Κοπτών σκοτώθηκαν σε ανταλλαγή "πυρών" με την αστυνομία

Egypt: 19 Jihadists linked to the anti-Coptic attack killed

africanews

Δεκαεννέα τζιχαντιστές που φέρεται ότι συνδέονται με την επίθεση κατά Κοπτών στην οποία σκοτώθηκαν  επτά άτομα την περασμένη Παρασκευή στη Minya, στην κεντρική Αίγυπτο, σκοτώθηκαν σε ανταλλαγή "πυρών" με την αστυνομία, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών την Κυριακή.

Οι 19 εικαζόμενοι τζιχαντιστές βρέθηκαν μετά από καταδίωξη τρομοκρατικών στοιχείων που εμπλέκονται στην διεξαγωγή εχθρικών επιχειρήσεων στη χώρα, συμπεριλαμβανομένης της τελευταίας ένοπλης επίθεσης που είχε στόχο πολίτες κατά την επιστροφή τους από το μοναστήρι του Αγίου Σαμουήλ ", ανέφερε το υπουργείο.


Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και επτά τραυματίστηκαν την Παρασκευή σε μια επίθεση την ευθύνη της οποίας ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος(IS) σε ένα λεωφορείο που μετέφερε Κόπτες χριστιανούς προσκυνητές κοντά στο μοναστήρι του Αγίου Σαμουήλ στην έρημο της επαρχίας Minya.


Έχουν πραγματοποιηθεί επιδρομές στις ορεινές περιοχές της δυτικής ερήμου της επαρχίας Minya για να βρεθούν   τα "διαφεύγοντα τρομοκρατικά στοιχεία", πρόσθεσε η πηγή.

"Τα τρομοκρατικά στοιχεία  άνοιξαν πυρ εναντίον των δυνάμεων (ασφαλείας), οι οποίοι απάντησαν", εξήγησε το υπουργείο.

Οι τζιχαντιστές  επιτίθενται τακτικά στους Κόπτες, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν περίπου το 10% του πληθυσμού του σχεδόν 100 εκατομμυρίων έθνους. Περισσότεροι από 100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε μια σειρά αντικοπτικών επιθέσεων από τα τέλη του 2016.

Τον Μάιο του 2017, 28 Κόπτες προσκυνητές, συμπεριλαμβανομένων πολλών παιδιών, σκοτώθηκαν στη Minya από ένοπλους άνδρες, ενώ  ταξίδευαν με λεωφορείο στην ίδια περιοχή με αυτή που έγινε η επίθεση της Παρασκευής.

Η Αίγυπτος ανταποκρίθηκε στην επίθεση με αεροπορικές επιθέσεις εναντίον στρατοπέδων τζιχαντιστών στη Λιβύη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα χειροκροτήματα

  Τα χειροκροτήματα μετά από τις ομιλίες του πρωθυπουργού και του πρώην υπουργού μεταφορών ήταν το αποκορύφωμα της άθλιας εικόνας που για ακ...