Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018

Περσική λεοπάρδαλη εντοπίστηκε για τρίτη φορά σε 2 χρόνια στο βόρειο-κεντρικό Ιράν

Πηγή: Tehran Times
Μια περσική λεοπάρδαλη  εντοπίστηκε για τρίτη φορά μέσα σε δύο χρόνια στο Taleqan, μια αγροτική περιοχή που βρίσκεται στην επαρχία Alborz, στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, ανέφερε η ISNA την Κυριακή.
Ο Farzin Hakimi,  υπεύθυνος του επαρχιακού τμήματος για το περιβάλλον, δήλωσε ότι οι επιθεωρητές που περιπολούν την περιοχή  παρατήρησαν μια λεοπάρδαλη πάνω στην οροσειρά και τράβηξαν κάποιες φωτογραφίες. 

Το Taleqan είναι ένας επιθυμητός βιότοπος για τις λεοπαρδάλεις, καθώς είναι η τρίτη φορά που οι περιβαλλοντολόγοι κατάφεραν να εντοπίσουν λεοπάρδαλη και να τραβήξουν φωτογραφίες από αυτό το πολύτιμο είδος, τόνισε. 

Αναφερόμενος στο ρόλο και τη σημασία των πολύτιμων ειδών σε βιότοπους άγριας ζωής, ο Hakimi κάλεσε τους τοπικούς οικολόγους να συνεργαστούν με τις περιβαλλοντικές δυνάμεις για την προστασία αυτών των πολύτιμων ειδών άγριων ζώων. 

Την 1η Ιανουαρίου 2017, οι ντόπιοι  τράβηξαν για πρώτη φορά φωτογραφίες λεοπάρδαλης στην προστατευόμενη περιοχή του Taleqan και ένα χρόνο αργότερα στις 19 Φεβρουαρίου είχε εντοπιστεί ένα αποτύπωμα λεοπάρδαλης.

Η φωτογραφία αποτυπώματος λήφθηκε στις 19 Φεβρουαρίου και η φωτογραφία της λεοπάρδαλης την 1η Ιανουαρίου 2017 στην προστατευόμενη περιοχή Taleqan.

Η περσική λεοπάρδαλη είναι ένα από τα εννέα υποείδη  λεοπαρδάλεων που υπάρχουν στον κόσμο , που θεωρείται ότι είναι το μεγαλύτερο, και συγκαταλέγεται στα πιο απειλούμενα είδη στον Κόκκινο Κατάλογο της Διεθνούς Ένωσης για τη Διατήρηση της Φύσης (IUCN). Η μείωση των ειδών  που τρώνε οι λεοπαρδάλεις εξαιτίας της παράνομης θήρας, της αλλαγής οικοτόπων λόγω οδοποιίας και εξορυκτικών δραστηριοτήτων, πυρκαγιών, κυνηγιού οικιακών ζώων και παράνομης θήρας τέτοιων πολύτιμων ειδών λόγω του δέρματός τους είναι  από τους λόγους που οδήγησαν στην απειλή τους. Αν και ο μεγαλύτερος πληθυσμός επιβίωσε στο Ιράν σε όλη τη Μέσης Ανατολής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το φίδι του εγωισμού

  Ο εγωισμός είναι ένα πολύ ύπουλο φίδι που συνήθως, όμως, εμφανίζεται στη γλώσσα που χρησιμοποιούμε. Και μπορούμε να καταλάβουμε πόσο μας έ...