Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018

69χρονος Ολλανδός αποφάσισε να ξεκινήσει έναν νομικό αγώνα για να αλλάξει τη νόμιμη ηλικία του


sputniknews.gr

Ένα ρητό της σύγχρονης εποχής λέει πως δεν έχει σημασία πόσο χρονών είναι κάποιος, σημασία έχει το πόσο νιώθει και ένας Ολλανδός συνταξιούχος είναι αποφασισμένος να ζήσει με άξονα τη φιλοσοφία αυτή.

Εμπνευσμένος από το κίνημα για τα δικαιώματα των τρανσέξουαλ, ένας 69χρονος Ολλανδός αποφάσισε να ξεκινήσει έναν νομικό αγώνα για να αλλάξει τη νόμιμη ηλικία του, επιμένοντας ότι ο ίδιος νιώθει πολύ νεότερος.

Ο Εμίλ Ράτελμπαντ ένας συνταξιούχος Ολλανδός 69 ετών, συγγραφέας, πρώην εκατομμυριούχος και ιδρυτής του Ratelband Research Institute και του Ratelband Foundation, ξεκίνησε νομική μάχη για να αλλάξει την πραγματική του ηλικία.


Σύμφωνα με τον Telegraph, ο συνταξιούχος επιθυμεί να επιστρέψει στη δουλειά αλλά και να αυξήσει την επιτυχία του με τις γυναίκες στην εφαρμογή για γνωριμίες, Tinder.


​Οι τοπικές αρχές αρνήθηκαν να αλλάξουν τη νόμιμη ηλικία του και ο συνταξιούχος υπέβαλε αγωγή και παραδόξως έχει πολλά επιχειρήματα για να υποστηρίξει το αίτημά του.

Ο Ράτελμπαντ επεσήμανε ότι επιτρέπεται στους διεμφυλικούς να αλλάξουν το φύλο τους επικαλούμενοι τον αυτοπροσδιορισμό ως επιχείρημα τους. Επομένως, όπως υποστηρίζει εάν ο ίδιος αυτοπροσδιορίζεται ως ένα άτομο 20 χρόνια νεότερο, θα πρέπει να του επιτραπούν παρόμοιες αλλαγές.

Μάλιστα ο 69χρονος κατέθεσε και ιατρική εξέταση που πιστοποιεί ότι έχει σώμα 45χρονου.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του οι εταιρείες στην Ολλανδία είναι απρόθυμες να προσλάβουν άτομα της ηλικίας του.

Υποστηρίζει επίσης ότι το αίτημά του θα κάνει καλό στην κυβέρνηση, καθώς θα παραιτηθεί από όλα τα συνταξιοδοτικά του οφέλη μέχρι να φθάσει ξανά σε ηλικία συνταξιοδότησης.

Ο δικαστής που ασχολείται με την υπόθεσή του εξέφρασε συμπάθεια για την περίπτωσή του, λέγοντας ότι πριν από λίγο καιρό και η ιδέα της αλλαγής φύλου ήταν αδιανόητη.

Ωστόσο, το δικαστήριο παρουσίασε ένα ισχυρό επιχείρημα, λέγοντας ότι η μεταβολή της ηλικίας του θα σήμαινε ουσιαστικά τη νόμιμη διαγραφή μιας περιόδου της ζωής του.

4 σχόλια:

  1. Όταν εμείς είχαμε τον Δάκη και τον Πασχάλη, οι Ολλανδοί ήταν στις βελανιδιές ακόμη. Άκου σώμα 45χρονου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τσάι με λεμόνι ή Κάπου σε ξέρω ; Δύσκολα βάζεις στους Οράνιε...

      Διαγραφή
  2. Για να μην πω να περάσουμε στα βαρέα όπλα και να στείλουμε τον εθνικό μας ξεβλαχευτή κατά Άμστερνταμ μεριά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ασ' τον να κάνει ό,τι θέλει, άντρας είναι

Κάθε φορά που ακούω -και είναι πολλές οι φορές αυτές- μια μάνα να λέει: "άσ'το το παιδί να κάνει ότι θέλει, άντρας είναι" για ...