Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

Αναπτύσσεται η περιοχή του Τσερνόμπυλ

Tourists from 112 countries visited Chornobyl zone in 2018 – Semerak
ukrinform

Μεταξύ Ιανουαρίου-Οκτωβρίου του 2018, 52.452 τουρίστες επισκέφθηκαν τη ζώνη αποκλεισμού Chornobyl, συμπεριλαμβανομένων 35.335 αλλοδαπών από 112 χώρες.
Ο Υπουργός Οικολογίας και Φυσικών Πόρων Ostap Semerak έγραψε αυτό στο Facebook.

"Τα τελευταία τρία χρόνια, η αντίληψη για την περιοχή αυτή έχει αλλάξει σημαντικά, όπως αποδεικνύεται από τον αριθμό των τουριστών που επισκέπτονται καθημερινά τη ζώνη Chornobyl. Συνολικά 52.452 τουρίστες επισκέφθηκαν τη ζώνη αποκλεισμού τους πρώτους δέκα μήνες του 2018, εκ των οποίων 35.335 ήταν ξένοι υπήκοοι από 112 χώρες ", γράφει ο υπουργός.


Ο Σέμερακ έγραψε ότι ελπίζει ότι η ολοκλήρωση της κατασκευής μιας νέας ασφαλούς ζώνης περιορισμού που θα καλύπτει την κατεστραμμένη μονάδα 4 του πυρηνικού σταθμού  Chornobyl θα γίνει ένα νέο στάδιο στην ανάπτυξη της ζώνης αποκλεισμού.

"Καταφέραμε να μετατρέψουμε τη ζώνη αποκλεισμού σε μια καινοτόμο πλατφόρμα επιστήμης στο πλαίσιο της ανάπτυξης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Θα συνεχίσουμε το έργο μας", πρόσθεσε ο Σέμερακ.

Όπως αναφέρθηκε, ο νέος ασφαλής περιορισμός θα τεθεί σε λειτουργία το Δεκέμβριο του 2018.

iy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σάββατο του Λαζάρου

  Όταν ο Χριστός έμαθε πως ο Λάζαρος πέθανε, δάκρυσε. Και όσοι ήταν γύρω Του θαύμασαν πόσο αγαπούσε ο Χριστός τον φίλο Του. Αργότερα, όταν ο...