Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018

Κυριακή ΙΓ Λουκά-Ο πραγματικός πλούτος

Αποτέλεσμα εικόνας για friendship painting

Τι είναι τελικά πλούτος;Μάλλον τι είναι πλούτος για ένα Χριστιανό;Προφανώς όχι τα χρήματα,τα πολυτελή ρούχα,τα αυτοκίνητα και ό,τι άλλο παρόμοιο.

Πλούτος για εμάς είναι οι άνθρωποι γύρω μας.Η οικογένειά μας,οι φίλοι μας,οι γείτονες.Και όχι μόνο αυτοί.Κάθε άνθρωπος και κάθε δημιούργημα του Θεού είναι κομμάτι του πλούτου μας.


Πλούτος είναι ένα φλιτζάνι καφέ ή τσαγιού που θα πιούμε με κάποιο αγαπητό μας πρόσωπο.Ένα ποτήρι κρασί που θα τσουγκρίσουμε.Μια βόλτα που θα πάμε.

Μικρά καθημερινά πράγματα που μας φαίνονται τόσο συνηθισμένα κρύβουν μέσα τους τον ίδιο τον Θεό αφού είναι δωρεές Του.Το να τα εκτιμήσουμε και να τα διακρίνουμε ως δώρα θα μας οδηγήσει στην αιώνια ζωή.

Το να προσκολληθούμε,όμως, σε αυτά θα μας οδηγήσει στον ίδιο δρόμο με τον πλούσιο της παραβολής.Μακριά από τον Χριστό και απογοητευμένους.

Ας βρούμε τον πραγματικό πλούτο ,μέσα και γύρω μας ώστε να μην γίνει η αιώνια ζωή για εμάς πιο δύσκολη υπόθεση ακόμα κι απ' το πέρασμα της καμήλας από το μάτι της βελόνας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σάββατο του Λαζάρου

  Όταν ο Χριστός έμαθε πως ο Λάζαρος πέθανε, δάκρυσε. Και όσοι ήταν γύρω Του θαύμασαν πόσο αγαπούσε ο Χριστός τον φίλο Του. Αργότερα, όταν ο...