Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018

Μια απαγωγή στην Αμπχαζία και πως ο Kadyrov έγινε ήρωας

Αποτέλεσμα εικόνας για Ramzan Kadyrov
Μια παράξενη ιστορία μυστηρίου ξεδιπλώθηκε στην Αμπχαζία, με πρωταγωνιστή έναν απαχθέντα Ρώσο επιχειρηματία, την τοπική αστυνομία και τον πρόεδρο της Τσετσενίας Ραμζάν Καντίροφ.
Τα γεγονότα ξεδιπλώθηκαν ως εξής:
Πριν από τρεις μήνες, ο Ρώσος επιχειρηματίας Maxim Yakovlev απήχθη στην Αμπχαζία. Η απαγωγή ήταν θρασύτατη: οι μασκοφόροι απαγωγείς του έσπασαν την πόρτα στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του στο Novy Afon(Akhali Atoni αλλιώς Νέος Άθως) και τον έσυραν έξω, ενώ το προσωπικό του ξενοδοχείου ήταν κλειδωμένο σε μια πίσω αίθουσα.
Η αστυνομία της Αμπχαζίας αναζητούσε τον Γιακόβλεφ για τρεις μήνες, αν και ανεπιτυχώς. Οι συγγενείς του επιχειρηματία έκαναν έκκληση στον Πρόεδρο της Τσετσενίας, Ραμζάν Κάϊροφ.
Εκπρόσωποι του Kadyrov έφτασαν σύντομα στην Αμπχαζία και ο επιχειρηματίας βρέθηκε σε ένα από τα χωριά της περιοχής Gudauta. Ο Daur Amichba, επικεφαλής του Τμήματος Ερευνών του Γενικού Εισαγγελέα της Αμπχαζίας, δήλωσε ότι οι γιατροί εξέτασαν τον Γιακόβλεφ και ότι η αστυνομία τον ανέκρινε, αλλά δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες.

Η Αμπχαζία δεν ήταν ο πρώτος λιμένας του Γιάκοβλεφ: το 2013, το Κιργιζιστάν τον κήρυξε καταζητούμενο και κατέληξε στο ραντάρ της Ιντερπόλ για την παράνομη απόκτηση περιουσίας. Ο Γιακόβλεφ κρύφτηκε για πρώτη φορά στην Ταϊλάνδη, αλλά μετά αισθάνθηκε ότι θα ήταν πιο ασφαλής στην Αμπχαζία. Έκανε λάθος.
Τώρα είναι σε νοσοκομείο της Αγίας Πετρούπολης και δεν επικοινωνεί με δημοσιογράφους.
Ο Kadyrov αργότερα μίλησε δημόσια. Δημοσίευσε ένα σαφές μήνυμα στο κανάλι του στο Telegram , το οποίο ανέφερε ότι ήταν υπεύθυνος για την εξασφάλιση της απελευθέρωσης του Yakovlev.

Αδάμ Ντελιμχάνοφ (αριστερά) και Ραμζάν Κάϊροφ
Ο Kadyrov είπε την ιστορία του πώς οι συγγενείς του επιχειρηματία στράφηκαν σε αυτόν και ευχαρίστησε τον σύμβουλό του, τον Αναπληρωτή Κρατικής Δούμας Αδάμ Ντελιμχάνοφ:
"Ήταν μια δύσκολη διαδικασία, αλλά είναι το τελικό αποτέλεσμα που είναι σημαντικό: ο Maxim Yakovlev είναι ελεύθερος. Ευχαριστώ ειλικρινά τον Αδάμ [Delimkhanov] για την επιτυχή επίλυση του προβλήματος και εύχομαι στον Maksim Yakovlev γρήγορη ψυχολογική και σωματική ανάκαμψη ».
Η ιστορία της παρέμβασης του Kadyrov έχει γίνει πολύ δημοφιλής στα κοινωνικά μέσα  στην Αμπχαζία, με τους ανθρώπους να γράφουν για την αναποτελεσματικότητα των υπηρεσιών επιβολής  νόμου στην καταπολέμηση του εγκλήματος. Πολλοί λένε  ακόμη και ότι ονειρεύονται να έχουν έναν ηγέτη όπως ο Kadyrov.
Τα σχόλια που έγιναν από τους χρήστες των κοινωνικών μέσων ήταν γεμάτα επαίνους για τον Kadyrov:
«Γιατί χρειαζόμαστε κάθε είδους δημοκρατικά θεσμικά όργανα εάν δεν υπάρχει όφελος από αυτά; Είναι καλύτερο να έχουμε κάποιου είδους δεσπότη που να είναι υπεύθυνος για την αποκατάσταση της τάξης. "
"Δεν έχουμε ούτε έναν πολιτικό που να είναι υπεύθυνος [για τα λόγια του], αλλά αυτός [υποσχέθηκε] και το έκανε [έσωσε τον Γιακόβλεφ]. Και δεν έπρεπε καν να περιμένουμε τόσο πολύ. "
"Πρέπει να τον φέρουμε στην Αμπχαζία για τουλάχιστον ένα χρόνο - όλα τα σκουπίδια [της κοινωνίας] θα τρέξουν να κρυφτούν".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το φίδι του εγωισμού

  Ο εγωισμός είναι ένα πολύ ύπουλο φίδι που συνήθως, όμως, εμφανίζεται στη γλώσσα που χρησιμοποιούμε. Και μπορούμε να καταλάβουμε πόσο μας έ...