Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018

Θα ανοικοδομηθούν οι εκκλησίες στο Ιράκ

aina.org

Οι ιρακινές αρχές ξεκίνησαν μια εκστρατεία για την ανοικοδόμηση των εκκλησιών που καταστράφηκαν από την τρομοκρατική οργάνωση Daesh κατά τη διάρκεια της κατοχής της βόρειας πόλης Mosul.
"Η τοπική κυβέρνηση κινείται προς την ανοικοδόμηση δεκάδων εκκλησιών που καταστράφηκαν από τις τρομοκρατικές συμμορίες του Daesh με την επιστροφή των εκτοπισμένων χριστιανών στις περιοχές τους στη δυτική πλευρά της Mosul", ανέφερε ο κυβερνήτης της Nineveh Nawfal al-Aakoub σε δήλωση της Τετάρτης.

Ο Αλ-Αακούμπ πρόσθεσε ότι οι μηχανολογικές εταιρείες στο Δήμο Νινευή θα ξεκινήσουν "σύντομα" την ανακατασκευή της παλαιότερης και μεγαλύτερης εκκλησίας στην πόλη, γνωστής ως Εκκλησία Αλ-Ταχίρα.


Ο Jonadam Kanna, επικεφαλής του μπλοκ Christian Rafidain, δήλωσε στο πρακτορείο Anadolu ότι περίπου 15 εκκλησίες και μοναστήρια καταστράφηκαν "εντελώς" από το Daesh στη Mosul.

"Ο συνολικός αριθμός των εκκλησιών που επηρεάστηκαν σημαντικά από το Daesh ήταν 40," πρόσθεσε.

Οι χριστιανοί έφυγαν από την Mosul και την υπόλοιπη επαρχία Nineveh το 2014, όταν το Daesh πήρε τον έλεγχο των ευρέων τμημάτων του Ιράκ το ίδιο έτος.

Πέρυσι, οι Ιρακινοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η στρατιωτική παρουσία της Daesh στη χώρα είχε καταστραφεί, μετά από τριετή σύγκρουση με το στρατό.

Παρ 'όλα αυτά, η ομάδα φαίνεται να διατηρεί περιορισμένη παρουσία σε ορισμένες περιοχές της χώρας, έναντι των οποίων οι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας εξακολουθούν να εκτελούν συχνές επιχειρήσεις .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημιουργώντας μια κόλαση δική μας

Μπορεί οι άνθρωποι να υποστηρίζουν πως κυνηγούν ή αποζητούν έναν παράδεισο αλλά συνήθως αυτό που πραγματικά επιθυμούν είναι η κόλαση. Πολλές...