Ένας Ρώσος διπλωμάτης, ο οποίος κατηγορήθηκε για κατασκοπεία, απελάθηκε σήμερα από τη Βουλγαρία.
Συγκεκριμένα, το υπουργείο Εξωτερικών της Βουλγαρίας έδωσε σήμερα σε έναν Ρώσο διπλωμάτη προθεσμία 24 ωρών να εγκαταλείψει τη χώρα αφού διαπίστωσε ότι το αίτημά του προς την Μόσχα να τον ανακαλέσει μέχρι την Δευτέρα δεν υλοποιήθηκε.
Το υπουργείο αναγκάστηκε να στείλει μια γραπτή ανακοίνωση στον Ρώσο πρεσβευτή νωρίς το πρωί σήμερα, αφού η πρεσβεία ενημέρωσε νωρίτερα ότι ο εν λόγω διπλωμάτης, για τον οποίο υπάρχουν υπόνοιες ότι εμπλέκεται σε κατασκοπευτικές δραστηριότητες, βρισκόταν ακόμη στη Βουλγαρία.
Ο διπλωμάτης συμμετείχε σε «συνωμοτικές συναντήσεις»
Οι βουλγαρικές αρχές απέλασαν τον διπλωμάτη αφού οι εισαγγελείς διαπίστωσαν ότι συμμετείχε σε «συνωμοτικές συναντήσεις» με Βούλγαρους. Μεταξύ αυτών ήταν και ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος που είχε άδεια πρόσβασης σε απόρρητες πληροφορίες του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
«Η ρωσική πρεσβεία έλαβε ένα σημείωμα από το βουλγαρικό υπουργείο Εξωτερικών που κήρυττε persona non grata (ανεπιθύμητο πρόσωπο) έναν εργαζόμενό της», επιβεβαίωσε η πρεσβεία, σημειώνοντας ότι ο διπλωμάτης θα αναχωρήσει από τη Βουλγαρία εντός της διορίας. Πρόσθεσε ότι η Μόσχα διατηρεί το δικαίωμα να επιβάλει αντίμετρα.
Η Βουλγαρία είναι σήμερα μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ αλλά διατηρεί στενούς πολιτιστικούς και ιστορικούς δεσμούς με τη Ρωσία, η οποία παραμένει ο μεγαλύτερος ενεργειακός πάροχος της χώρας. Η Σόφια δεν είχε ακολουθήσει το παράδειγμα των συμμάχων της στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ και δεν απέλασε Ρώσους διπλωμάτες με αφορμή την επίθεση με τον νευροτοξικό παράγοντα Νοβιτσόκ εναντίον ενός Ρώσου, πρώην διπλού κατασκόπου, στην Αγγλία πέρσι την άνοιξη.
Λογικό, αφού "όταν διδάσκαμε πολιτισμό", αυτοί βελανίδια και τα σχετικά..
ΑπάντησηΔιαγραφήΈτσι,έτσι.Τώρα τι έχετε να πείτε για τον Κοτζιά;Ε;
Διαγραφή
ΑπάντησηΔιαγραφήΣήμερα όποιος βγεί και πει στη Δύση οτι η Ρωσία φταίει για το Προπατορικό Αμάρτημα, παίζει να προταθεί και για Νόμπελ Ιατρικής....Βέβαια εμείς εδω έχουμε Πρέσβη τον Πάϊατ που δεν έχει παίξει ποτέ ρόλο σε αποσταθεροποίηση χώρας, ούτε γυρνάει δεξιά κι αριστερά σε εμπορικά επιμελητήρια ανα τη χώρα να λέει με ποιον να κάνουμε ως χώρα εμπορικές συμφωνίες...Είπαμε η Ρωσία εφαρμόζει πολιτική εποχής Τσάρων σε πολλά θέματα, αλλά ήμαρτον. Γερμανοί κι Αμερικανοί έχουν κάνει τα Βαλκάνια μπάχαλο με "Συμφωνίες" που επεβλήθηκαν καθαρά για να εξυπηρετηθούν σχεδιασμοί ΝΑΤΟ και κάποιος στη Βουλγαρία ανακάλυψε «συνωμοτικές συναντήσεις» ε; Όσο είδαμε εδω δικαιόλογηση και αιτιολόγηση πέρα απο βαρύγδουπα λόγια, άλλο τόσο θα δούμε κι απο την άλλη χώρα "ΝΑΤΟ" τη Βουλγαρία. Παραμάγαζο εμείς, παραμάγαζο κι αυτοί...ξεχνάμε ποιος ακύρωσε τον Μπουργκάς Αλεξανδρούπολη;
Τι να σου πω , εγώ με τους Κινέζους είμαι...
ΔιαγραφήΧωρίς να θέλω να υπερασπιστώ τους Δυτικούς, αυτά που λες τα κάνουν σχεδόν ή εντελώς φανερά.Οι Ρώσοι δουλεύουν αλλιώς.Και έτσι βρίσκονται πατήματα.Θα μάθουν κι αυτοί σε λίγο καιρό.Έχουν αποδείξει ότι μαθαίνουν πολύ γρήγορα και προσαρμόζουν τις μεθόδους τους.
Μέχρι τη πτώση της Σ.¨Ενωσης οι Δυτικοί ήταν λίγο πιο προσεκτικοί, απ οταν έμειναν μόνοι τους για 20-25 χρόνια και ήταν ο κόσμος "μονοπολικός" έπαιζαν ανοικτά.
ΔιαγραφήΜεταξύ μας, τους Κινέζους νομίζω θα έπρεπε να προσέχουμε πιο πολύ...
Οι Κινέζοι έχουν ενα παραδοσιακό παιχνίδι το "GO" στο οποίο σκοπός είναι να καταλάβεις περιοχή γύρω απο τον αντίπαλο ώστε να μην έχει κινήσεις και τρόπο ανεφοδιασμού, δηλαδή κατάκτηση χωρίς να πέσει τουφεκιά. Αυτό κάνουν με την οικονομική διείσδηση με τα one belt-one road initiative. Αυτό θα μπορούσε να πει κανείς πως είναι καλύτερο απο το να γίνονται πόλεμοι κ.λ.π. Αυτό θα ίσχυε εαν δε μιλούσαμε για μια χώρα με ισόβιο πρυθυπουργό και αλγοριθμικό σύστημα παρακολούθησης πολιτών, όπου οι πολίτες μαζεύουν πόντους κι αν μαζέψουν αρνητική βαθμολογία αποκλείονται απο αεροπλάνα, γρήγορα τραίνα, συγκεκριμένες δουλειές (ανθρώπους που μιλούν και κριτικάρουν σαν εμάς, δε χρειάζονται να σου πω τι βαθμολογία θα μάζευαν)
https://en.wikipedia.org/wiki/Social_Credit_System
Φυσικά κομμάτια αυτών των συστημάτων, όπως η real time αναγώριση προσώπου σε δημόσιους χώρους ήδη έχει αρχίζει να "στήνεται" σε Ρωσία, Ινδία, Σερβία, στις Η.Π.Α υπάρχει σε διάφορα μέρη ενω έχουν ανοικτά εκδηλώσει ενδιαφέρον Γερμανία και Γαλλία, η Κινέζοι αντιγράφουν τεχνολογία και οι Δυτικοί τεχνοτροπία.
Μα τους Κινέζους δεν τους κριτικάρω...
ΔιαγραφήΜε τις ανησυχίες που έχεις, αν ζούσες στη Κίνα (ή σε Κινεζικής επιρροής επικράτεια) θα τους κριτίκαρες...ξέρεις καλύτερα απο εμένα πως Θεόσδοτη Ελευθερία Βούλησης και συστήματα ολοκληρωτικής παρακολούθησης/τιμωρίας δε πάνε μαζί...
ΔιαγραφήΣιγά,θα "έδινα" εσένα και τον άλλο τον ακατανόμαστο και θα είχα ασυλία!
ΔιαγραφήΘύμησε μου αμα βρεθούμε σε κανένα καφέ ή σεμινάριο, να σου βγάλω γλώσσα :-)
Διαγραφή