Κυριακή 28 Ιουλίου 2019

Συνεχίζει τα ανοίγματα στους Σιχ η κυβέρνηση του Πακιστάν


https://www.pakistantoday.com.pk/2019/07/25/etpb-to-reopen-19th-century-abandoned-sikh-temple/

Το Συμβούλιο Ιδιοκτησίας Καταπιστεύματος Προσφύγων (ETPB)  αποκάλυψε το σχέδιο να ανοίξει εκ νέου τον ιστορικό εγκαταλειμμένο Gurdwara Chowa Sahib του 19ου αιώνα μετά την αποκατάστασή του στην αρχική του μεγαλοπρέπεια.

Ο γραμματέας του ETPB Shranes Imran Gondal δήλωσε ότι ένα πολλών εκατομμυρίων έργο θα ξεκινήσει από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση για την αποκατάσταση του gurdwara που βρίσκεται στο φρούριο Rohtas κοντά στη Jhelum.

Ο Gondal δήλωσε ότι η Επιτροπή των Σιχ του Πακιστάν του Gurdwara Prabandhak και οι ηγέτες των Sikh θα τελέσουν τα εγκαίνια του έργου αποκατάστασης.


Ο Gurdwara Chowa Sahib βρίσκεται στη βόρεια άκρη της πύλης Talaqi του οχυρού Rohtas κοντά στην πόλη Jhelum του Punjab και η κατασκευή του ολοκληρώθηκε το 1834.

Αυτή είναι η τελευταία ανακοίνωση στη σειρά αποφάσεων που έγιναν για να διευκολυνθεί ένας μεγάλος αριθμός προσκυνητών  Σιχ (yatrees) που φιλοξενεί κάθε χρόνο η πακιστανική κυβέρνηση.

Νωρίτερα, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση είχε αναλάβει την πρωτοβουλία να ανοίξει τον διάδρομο Kartarpur, ο οποίος θα συνδέει τον Gurdwara Darbar Sahib στο Πακιστάν με την περιοχή Gurdaspur της Ινδίας, την 550η επέτειο του ιδρυτή του Σιχχισμού Baba Guru Nanak το 2019, ενώ η ίδρυσή του είχε γίνει από τον Πρωθυπουργό Imran Χαν στις 28 Νοεμβρίου.

Εκτός από το άνοιγμα των συνόρων στην Kartarpur, η κυβέρνηση είχε επίσης εξαγγείλει την κατασκευή ενός νέου σιδηροδρομικού σταθμού στη Nankana Sahib προκειμένου να διευκολυνθούν οι τουρίστες, ιδίως οι προσκυνητές Σιχ.

Επιπλέον, οι ομοσπονδιακές αρχές είχαν επίσης αποφασίσει να μην κατασκευάσουν κτίρια στην έκταση των 30 στρεμμάτων που χρησιμοποίησε ο Baba Guru Nanak για καλλιέργεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αιρετικός

  Είχα διαβάσει κάπου πως κάποιος γέροντας ή άγιος έλεγε πως μπορούμε τα πάντα να ανεχόμαστε χωρίς να απαντούμε εκτός από το να μας πουν αιρ...