Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018

Ο Ψίθυρος (Γιορτή Προφήτη Ηλία)

Αποτέλεσμα εικόνας για prophet elijah hears the whisper of God

Τον μεγαλύτερο ίσως των προφητών γιορτάζουμε σήμερα,τον προφήτη Ηλία.Πρόκειται για τον πιο αγαπητό εκ των προφητών στην Ελλάδα και πιθανότατα σε ολόκληρο τον ορθόδοξο κόσμο.

Ο προφήτης Ηλίας ήταν πολύ δυναμικός,χειμαρρώδης και εκρηκτικός.Τόσο πολύ που ο Θεός αναγκάστηκε να του δείξει ότι ο Ίδιος  δεν βρίσκεται ούτε στη θύελλα,ούτε στον σεισμό,ούτε στη φωτιά αλλά στο απαλό αεράκι.



Τα ξεσπάσματα,οι δυνατές φωνές,η νευρικότητα κάθε άλλο παρά γνώρισμα χριστιανού είναι.Ειδικά όταν αυτές οι συμπεριφορές εκδηλώνονται ενώ θεωρούμε πως είμαστε ασφαλείς,δυνατοί,προστατευμένοι.Όταν σε κάποιον άλλο άνθρωπο δεν βλέπουμε ένα πλάσμα του Θεού,έναν αδερφό μας αλλά του κολλάμε την ταμπέλα του "εχθρού" και προσπαθούμε να τον εκμηδενίσουμε.Αν λοιπόν ο Θεός δεν ευαρεστήθηκε με την ορμητικότητα του προφήτη Ηλία,ο οποίος στο κάτω κάτω ήταν ο αδύναμος,ο μόνος της υπόθεσης,και εναντιώθηκε στους βασιλείς που ήθελαν να επιβάλλουν τη λατρεία ενός ψεύτικου θεού,ας σκεφτούμε πόσο πληγώνεται ο Κύριος όταν μας βλέπει να εχθρευόμαστε ο ένας τον άλλον.

Ο Θεός δεν ζήτησε από τον προφήτη Ηλία να σταματήσει το έργο το οποίο Αυτός του ανέθεσε.Του ζήτησε να δρα με περισσότερη αγάπη και λιγότερη οργή.Του ζήτησε να αντιστέκεται και να μιλά εναντίον του κακού χωρίς όμως να πέφτει σε οποιαδήποτε μορφή βίαιου ξεσπάσματος.Και ο Ηλίας το κατάλαβε και το αποδέχτηκε.

Ας αποδεχτούμε κι εμείς στη καθημερινή μας ζωή αυτή τη διδασκαλία.Ας είμαστε έτοιμοι να ομολογήσουμε την αληθινή πίστη,να σταθούμε δίπλα στους αδικημένους,ας αντισταθούμε σε κάθε μορφή αδικίας και τυραννίας χωρίς όμως να επιζητούμε εμείς να γίνουμε τύραννοι και τιμωροί.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επ- Ανάσταση

  Η επανάσταση χωρίς την Ανάσταση δε μπορεί να υπάρξει αλλά και η Ανάσταση τροφοδοτεί επαναστάσεις. Όταν ο θάνατος νικιέται δε θα μπορούσαν ...