Σάββατο 21 Ιουλίου 2018

Χριστιανή Κούρδισσα συνελήφθη στο Ιράν

Christian Kurdish woman


Η χριστιανή Κούρδισσα,Massoumeh Taqinejad, 30 ετών, από την Kermanshah του δυτικού Ιράν, συνελήφθη και κρατήθηκε μαζί με τον γιο της, Artin, σε επιδρομή από τις δυνάμεις πληροφοριών στην κατοικία της στο Karaj στις 2 Ιουλίου 2018.

Αυτή η χριστιανή Κούρδισσα κατηγορείται για «προσηλυτισμό στον Χριστιανισμό» στο Διαδίκτυο. Ο υπολογιστής και τα προσωπικά της αντικείμενα κατασχέθηκαν από τους πράκτορες πληροφοριών τη στιγμή της σύλληψής της.


Τη στιγμή της δημοσίευσης αυτής της είδησης, αυτή και ο γιος της είναι ακόμα υπό κράτηση και δεν υπάρχουν διαθέσιμα νέα σχετικά με αυτούς. Η χριστιανή Κούρδισσα, Massoumeh Taqinejad, είχε συλληφθεί και πάλι με την ίδια κατηγορία.

Το καθεστώς συνέλαβε πολλές γυναίκες στο παρελθόν για την πίστη τους στον Χριστιανισμό. Η Nasrin Kiamarzi, η Sara Fooladi, η Maryam Buteni-Nia, η Fatemeh Zare'ee, η Masoumeh Dashti και η Neda Fooladi συνελήφθησαν το 2012 σε επιδρομή από πράκτορες ασφαλείας σε εκκλησία κατ' οίκον. Κατηγορήθηκαν για τη "διάδοση της αντικυβερνητικής προπαγάνδας, τη διάδοση του χριστιανισμού και τη δημιουργία εκκλησιών κατ'οίκον".

Κυβερνήσεις και διεθνείς οργανισμοί έχουν επανειλημμένα επικρίνει την καταστολή των θρησκευτικών μειονοτήτων στο Ιράν. Κατά την 28η σύνοδο του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, ο Αχμάντ Σαχίντ, ειδικός εισηγητής των Ηνωμένων Εθνών για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο Ιράν, προειδοποίησε ότι εξακολουθούν να παραβιάζονται τα δικαιώματα των θρησκευτικών μειονοτήτων όπως οι Γιαρεσάν, οι Μπαχάι, οι Χριστιανοί, οι Δερβίσηδες και οι Σουνίτες Μουσουλμάνοι του Ιράν.

Μεταξύ Μαρτίου 2017 και Μαρτίου 2018, τουλάχιστον 47 Κούρδισσες και τρεις χριστιανές γυναίκες συνελήφθησαν για την πίστη τους από πράκτορες ασφαλείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ουαί

  Απόψε το βράδυ ο Χριστός απευθύνει τα "ουαί" στους Φαρισαίους και τους Γραμματείς. Είναι από τις λίγες φορές αν όχι και η μοναδι...