Σάββατο 14 Ιουλίου 2018

Η ορθόδοξη Κένυα αναβλύζει αισιοδοξία

kenia 25

Του Σεβ. Μητροπολίτη Ναϊρόμπης κ. Μακαρίου

Τις μέρες αυτές διαπιστώσαμε για μια ακόμη φορά πόσο η Ορθόδοξη Εκκλησία, εδώ στην Κένυα, μεταφέρει ένα μήνυμα αισιόδοξο και ελπιδοφόρο μέσα από τις διάφορες δραστηριότητες της σ’ όλους τους τομείς. 
Έτσι, οι φιλοξενούμενοί μας Επίσκοποι από την Κύπρο είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν ένα από τα ιατρικά μας κέντρα στην περιοχή Κιμέντε, όπως και τον ιερό ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.
Στη συνέχεια τα δύο ορφανοτροφεία με νηπιαγωγείο και Δημοτικό όπου διαπιστώθηκε η στοργή και η αγάπη της Εκκλησίας για τα μικρά και άπορα παιδάκια.

Τα δύο ορφανοτροφεία, του Αποστόλου Βαρνάβα και του Καλού Σαμαρείτη, όπως και εκείνο της Αγίας Ειρήνης, και το νηπιαγωγείο της ενορίας του Ευαγγελισμού, παρουσίασαν στους φιλοξενούμενούς μας τραγούδια και χορούς.
Χτες αφιερώθηκε όλο το πρωινό στις επισκέψεις στις εγκαταστάσεις της Πατριαρχικής Σχολής «Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Μακάριος Γ΄», του Ορθόδοξου Κολλεγίου της Αφρικής δηλ. της Παιδαγωγικής Σχολής – Ακαδημίας, του νηπιαγωγείου και του δημοτικού του Αγίου Κλήμεντος, του ιατρικού κέντρου κ.τ.λ. Μάλιστα, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το μάθημα της Ομιλητικής Σχολής στον ιερό ναό της Πατριαρχικής Σχολής, όπου δύο ιεροσπουδαστές κήρυξαν τον θείο λόγο.
Οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Αμαθούντος κ. Νικόλαος και Λήδρας κ. Επιφάνιος έκαναν τις δικές τους επεμβάσεις και παρατηρήσεις με λόγια σοφίας και από τη δική τους πολύχρονη πείρα έδωσαν τις κατάλληλες συμβουλές και κατευθύνσεις στους ιεροσπουδαστές μας.
Επισκέφθηκαν, επίσης, τις δύο βιβλιοθήκες - της Πατριαρχικής Σχολής και του Διδασκαλικού Κολλεγίου. Έτσι είναι. Το έργο του Ευαγγελισμού προάγεται συνέχεια. Ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός βρίσκεται μπροστά μας, μας καθοδηγεί, μας εμπνέει, μας φροντίζει, αγιάζει τα πάντα. Είναι έργο δικό Του και της Εκκλησίας Του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ουαί

  Απόψε το βράδυ ο Χριστός απευθύνει τα "ουαί" στους Φαρισαίους και τους Γραμματείς. Είναι από τις λίγες φορές αν όχι και η μοναδι...