Μην το ψάχνετε, μην το ψάχνετε καθόλου σας λέω. Οι μεγάλες αποφάσεις παίρνονται υπό συνθήκες καύσωνα και φτύνοντας τα κουκούτσια του καρπουζιού τα οποία έχετε κρατήσει αρκετή ώρα στο στόμα σας. Μόνο με τη μοναδική ζύμωση των κουκουτσιών αυτών, η οποία υποβοηθείται από τα οξέα του στόματος και τις υψηλές θερμοκρασίες του εξωτερικού περιβάλλοντος,
ελευθερώνονται τα ένζυμα εκείνα τα οποία μπορούν να δώσουν την ευκαιρία στον εγκέφαλο να ατενίσει την καθημερινότητα και την πραγματικότητα υπό ένα πρίσμα εξωραϊσμένου κοινωνικού στρουκτουαλισμού και να μπορέσει έτσι να συγχωνεύσει και να εμπεδώσει τις θεωρητικές και ακτιβιστικές προεκτάσεις της συμπιεσμένης όσο και αλλοτριωμένης γηγενούς σεκουλαριστικής και όχι μόνο κατάστασης ούτως ώστε να μπορέσει ευκρινώς να συλλάβει τη διανοητική εκείνη διαδικασία που θα οδηγήσει και θα ωθήσει τη γέννηση νέων ιδεωδών που θα δημιουργήσουν τα ριζοσπαστικά θεμέλια της αποδόμησης νέων και παλαιών χιμαιρών οι οποίες έχουν εγκλωβίσει κατά τον παρελθόντα χρόνο τις ζωογόνες πνευματικές και χειρωνακτικές δυνάμεις το τόπου και δεν τις αφήσαν να προοδεύσουν.Για τους λόγους τούτους να τρώτε το καρπούζι αργά ώστε να το απολαμβάνεται.
Ήταν μία ανάρτηση την οποία υποστηρίζει ο καρπουζοπαραγωγικός συνεταιρισμός Άνω και Κάτω Παναγιάς των Πέρα Αγράφων(ελπίζω να μην υπάρχει τέτοιο πράγμα και νομίζουν πως κοροϊδεύω και δεν είμαι αξιόπιστος αρθρογράφος)
Μιας και αναφεραμε τα κουκουτσια του καρπουζιου να και μια ενδιαφερουσα πληροφορια που μαθαινουμε απο τους εθνοφαρμακολογους! Απο τους σπορους του καρπουζιου κατασκευαζεται ενα αντιφλεγμονωδες φαρμακο το οποιο ονομαζεται μελοξικαμη! Οπως εχουμε ξανααναφερει οι φαρμακευτικες εταιρειες κατασκευαζουν χημικα συνθετικα φαρμακα απο ουσιες του περιβαλλοντος οπως βοτανα, ορυκτα μεταλλα, ιστους ζωντανων οργανισμων και τροφες! Οι εθνοφαρμακολογοι βασιζονται σε αρχαιες βιβλιογραφιες οπως τα κειμενα των αρχαιων Ελληνων γιατρων, τα κειμενα της Αγιουβερδα και της παραδοσιακης Κινεζικης Ιατρικης! Επισης οι εθνοφαρμακολογοι λαμβανουν πληροφοριες απο τα ταξιδια που κανουν σε περιοχες του Αμαζονιου απο τους διαφορους μαγους των τοπικων φυλων των οποιων κερδιζουν την εμπιστοσυνη τους και ετσι διδασκονται τη γνωση τους πανω σε διαφορα βοτανα! Μετα παιρνουν το βοτανο και το μελετανε στο εργαστηριο! Επισης οι φαρμακευτικες εταιρειες λαμβανουν πληροφοριες απο μεσαιωνικες βιβλιογραφιες βοτανολογιας που υπαρχουν σε διαφορα δυτικα μοναστηρια των παπικων! Ο τομεας της φαρμακολογιας εδω στο πανεπιστημιο της Αθηνας που ασχολειται με τη μελετη των φαρμακοχημικων ιδιοτητων των βοτανων ονομαζεται τομεας φαρμακογνωσιας και χημειας φυσικων προιοντων.
ΑπάντησηΔιαγραφή