Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019

Τα όμορφα διαλείμματα



Υπάρχουν αυτά τα όμορφα διαλείμματα που μας βγάζουν λίγο από την μιζέρια και την ατμόσφαιρα παρακμής που επικρατεί.Ο Δασκαλάκης, ο Τσιτσιπάς,ο Λάνθιμος,η Κορακάκη,ο Παλαιοδήμος, η Ζεγγίνη,η ομάδα ρομποτικής,ο Πετρούνιας,οι 1000mods -γιατί όχι;- και άλλοι που πετυχαίνουν ,δημιουργούν,προσφέρουν.Αλλά και αυτοί που μπορεί να μην κατακτούν κάποια κορυφή αλλά φτάνουν κοντά.Μην τους ξεχνάμε κι αυτούς.

Έλληνες που αντί να φωνάζουν εργάζονται, αντί να αραδιάζουν ένα σωρό θεωρίες συνωμοσίας κοιτάνε να κάνουν ένα βήμα μπροστά,κοιτάνε να μην υποβιβάσουν τον άλλο αλλά να ξεπεράσουν τον εαυτό τους,δεν ενδιαφέρονται να επιβληθούν με τη γνωστή τακτική του γλειψίματος και των πλαγίων οδών αλλά να αναγνωριστεί η αξία τους μέσα από τη δουλειά τους.


Θα πει κάποιος πως ναι μεν αλλά οι περισσότεροι από αυτούς έπρεπε να πάνε και στο εξωτερικό για προπονήσεις, σπουδές κλπ.Ε,βέβαια έπρεπε.Αφού όπως και να το κάνουμε εκεί είναι το κέντρο.Εκεί παράγονται πράγματα.Ακόμα και σήμερα που η Δύση μπαίνει σε φάση παρακμής ή κινδυνεύει να μπει,εκεί είναι το κέντρο.Η Ανατολή μπορεί να εγκυμονεί καινούρια πράγματα-θα το δούμε,δεν το ξέρουμε,έτσι δείχνει-αλλά έχει μεγάλη περίοδο να διανύσει μέχρι τη γέννα.

Όπως και να 'χει,ο Ελληνισμός ακόμα αναπνέει.Δυσκολεύεται και πνίγεται,αλλά αναπνέει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αριθμητική

  Εδώ και αιώνες οι άνθρωποι γίνονται χριστιανοί για οποιονδήποτε άλλο λόγο εκτός από το να θέλουν να είναι...χριστιανοί. Στη Βυζαντινή Αυτο...