Κυριακή 26 Ιουλίου 2015

Τίτλος τιμής






Λευκός Οίκος: «Τρομοκρατική οργάνωση» το PKK


Από Ναυτεμπορική
«Τρομοκρατική» χαρακτηρίζει ο Λευκός Οίκος το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) και χαιρετίζει την αυξημένη εστίαση της Άγκυρας και τις έντονες προσπάθειές της στην καταπολέμηση της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.
Οι δηλώσεις αυτές έγιναν σε συνέντευξη Τύπου στο Ναϊρόμπι από αξιωματούχο του Λευκού Οίκου κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στην Κένυα του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.
Την ίδια ώρα, ανώτερος αμερικανός διπλωμάτης έγραψε στο Twitter ότι οι ΗΠΑ καταδικάζουν τις πρόσφατες επιθέσεις από κούρδους αντάρτες του ΡΚΚ στην Τουρκία και πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει σχέση» μεταξύ των αεροπορικών επιδρομών της Τουρκίας εναντίον θέσεων του ΡΚΚ και μιας συμφωνίας για την κλιμάκωση της καταπολέμησης των τζιχαντιστών του ΙΚ.
«Δεν υπάρχει καμία σύνδεση μεταξύ των αεροπορικών επιδρομών εναντίον του ΡΚΚ και της πρόσφατης συμφωνίας για την ενίσχυση της συνεργασίας ΗΠΑ-Τουρκίας εναντίον του ΙΚ», έγραψε στο Twitter ο Μπρετ Μακ Γκαρκ, αναπληρωτής ειδικός απεσταλμένος του προέδρου Ομπάμα στον συνασπισμό κατά του ΙΚ.
Πηγή: ΑΜΠΕ, Reuters



Νασράλα:"περήφανοι για την υποστήριξη του Ιράν" 
από Euro2day.gr

Ο ηγέτης της οργάνωσης Χεζμπολάχ του Λιβάνου, ο Χασάν Νασράλα, δήλωσε το Σάββατο ότι το Ιράν δεν θα εγκαταλείψει το σιιτικό κίνημα του οποίου ηγείται, παρά τη συμφωνία που σύνηψε με την ομάδα 5+1 για το πυρηνικό του πρόγραμμα.

«Ξεπούλησε το Ιράν τους συμμάχους του κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για τα πυρηνικά; (...) Όχι, δεν έγινε κανένα παζάρι» για κάτι τέτοιο, ανέφερε ο Νασράλα σε ομιλία του που παρακολούθησαν σε μια γιγαντοοθόνη οι υποστηρικτές του σε μια συνοικία της Βηρυτού που αποτελεί προπύργιο της οργάνωσης.

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, «ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, επανέλαβε τη θέση του Ιράν όσον αφορά τα κινήματα της αντίστασης και τους συμμάχους του και η Χεζμπολάχ καταλαμβάνει μια ιδιαίτερη θέση ανάμεσά τους», τόνισε ο Χασάν Νασράλα.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής παραμένουν ο “μεγάλος σατανάς” πριν και μετά τη συμφωνία για τα πυρηνικά», πρόσθεσε.

Ο αγιατολάχ Χαμενεΐ διεμήνυσε την 18η Ιουλίου πως, παρά τη συμφωνία με την ομάδα 5+1 για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, η χώρα του δεν θα αλλάξει πολιτική έναντι των ΗΠΑ, ούτε θα πάψει να υποστηρίζει τους "φίλους" της στην περιοχή.

Την Παρασκευή εξάλλου και ο επικεφαλής της συριακής διπλωματίας Ουάλιντ Μουάλεμ δήλωσε ότι η συμφωνία της 14ης Ιουλίου ανάμεσα στο Ιράν και την ομάδα 5+1 δεν θα επηρεάσει επ' ουδενί την υποστήριξη που παρέχει η Τεχεράνη στο καθεστώς της Συρίας, μιας χώρας όπου συνεχίζει να μαίνεται πόλεμος εδώ και τέσσερα χρόνια.

Οι σχέσεις του Ιράν «με τους συμμάχους του είναι ιδεολογικές και προέχουν των πολιτικών συμφερόντων», συνέχισε ο Χασάν Νασράλα. «Το λέμε φωναχτά και δυνατά: λαμβάνουμε υλική και χρηματική υποστήριξη από την Ισλαμική Δημοκρατία και είμαστε περήφανοι για αυτό».

Υπογράμμισε ότι η βοήθεια αυτή είναι "αρκετή" για το κόμμα του και απέρριψε τις κατηγορίες από τους αντιπάλους της και από την Ουάσινγκτον περί ξεπλύματος χρήματος σε διάφορες χώρες.

Τον Ιούνιο, το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ είχε ανακοινώσει την επιβολή κυρώσεων σε βάρος τριών Λιβανέζων επιχειρηματιών και των εταιρειών τους, κατηγορώντας τους ότι αποτελούν «στοιχεία κλειδιά του δικτύου υποστήριξης της Χεζμπολάχ».

Οι αμερικανικές κυρώσεις εναντίον της Χεζμπολάχ δεν θα έχουν καμιά επίπτωση στην οργάνωση, είπε χθες ο Νασράλα. «Δεν έχουμε επενδυτικούς λογαριασμούς... αυτά τα μέτρα δεν θα αλλάξουν τίποτα», είπε ο ηγέτης της σιιτικής οργάνωσης. 

Οι νέες κυρώσεις, παρά τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, καθώς και το γεγονός ότι η Ουάσινγκτον συνεχίζει να χαρακτηρίζει τη Χεζμπολάχ τρομοκρατική οργάνωση, δείχνει ότι η πολιτική των ΗΠΑ δεν έχει αλλάξει, ανέφερε ακόμη.

Ο Νασράλα έκρινε ότι οι κυρώσεις σε βάρος Λιβανέζων επιχειρηματιών έχουν στόχο να υπονομεύσουν την λιβανέζικη οικονομία και κάλεσε τις αρχές της χώρας να μην υποκύψουν στις ενέργειες του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών να μπουν επιχειρηματίες στη μαύρη λίστα.

Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ανέφερε τον Ιούνιο ότι έλαβε μέτρα σε βάρος τριών εταιρειών που χαρακτήρισε βιτρίνες ή μέρος του δικτύου υποστήριξης της σιιτικής οργάνωσης.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι έχουν δηλώσει ότι τους ανησυχεί η υποστήριξη που προσφέρει το Ιράν σε οργανώσεις στην περιοχή που ενεργούν ως ενδιάμεσοι, όπως η Χεζμπολάχ.

Ο Νασράλα ανέφερε ότι η οργάνωσή του είναι υπερήφανη για την υποστήριξη της Τεχεράνης, η οποία της επιτρέπει να αντιστέκεται στις πολιτικές του Ισραήλ και των ΗΠΑ στην περιοχή.

«Η υποστήριξη που λαμβάνουμε από το Ιράν αρκεί», επέμεινε ο Νασράλα. Η υποστήριξη της Χεζμπολάχ θεωρείται κρίσιμη για το καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ στον τετραετή πόλεμο στη Συρία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

2 σχόλια:

  1. Για μένα όποια οργάνωση ή κόμμα παρουσιάζει αστέρι στη σημαία του
    ξεκάθαρα είναι δημιούργημα Εβραίων. Οι Εβραίοι λαός πανέξυπνος
    και σε πολλά αδικημένος, παίρνουν την εκδίκησή τους από ανεγκέφαλους
    και καταχραστές εξουσίας χριστιανούς αιώνων, με το να καθοδηγούν κινήματα τόσο δημοκρατικά οσο και σουπερ φασιστικά, αριστερά όσο και δεξιά...όποιος εμπιστεύεται πολιτικά κόμματα και καπελωμένα κινήματα για μένα είναι ΑΠΕΡΙΓΡΑΠΤΑ αφελής.

    Αν ο Χριστός και η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν κατάφερε ΑΚΟΜΗ να αναμορφώσει την κοινωνία, ΚΑΝΕΙΣ άλλος ΔΕΝ θα το καταφέρει.

    Γι αυτό προσωπικά απέχω από κάθε είδους οργάνωση...και τις ΑΠΕΧΘΑΝΟΜΑΙ.

    Βέβαια αυτό στον πραγματικό κόσμο, για πλήθος κόσμου, μοιάζει να έχει ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ προσωπικό ΚΟΣΤΟΣ αλλά...σκορδοκαήλα μου!

    ;-) Μαθημένα τα βουνά από τα χιόνια παπα-Κώστα μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν είμαι οπαδός των θεωριών συνωμοσίας ούτε και των γενικεύσεων.
    Το PKK,το χτυπούσαν οι τουρκικές κυβερνήσεις σε συνεργασία με τις μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ δεκαετίες τώρα.
    Αν ο κόσμος ήταν πραγματικά χριστιανικός προφανώς και δεν θα είχαμε τέτοιες οργανώσεις.Γιατί δε θα είχαμε τον ένα λαό να σφάζει τον άλλο.
    Μέχρι τότε όμως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κυριακή των Βαϊων

  Σήμερα ο Χριστός μπαίνει στα Ιεροσόλυμα πάνω σε ένα γαϊδουράκι. Και πλήθη λαού τον υποδέχονται με ζητωκραυγές. Και οι άρχοντες, πολιτικοί ...