Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Καμερούν-Νιγηρία:Ο πόλεμος κατά της παραφροσύνης συνεχίζεται


Από το PressTV http://www.presstv.com/
Το Καμερούν αποφάσισε να στείλει 2000 στρατιώτες επιπλέον στην απομακρυσμένη βόρεια περιοχή του για να σταματήσει τις διασυνοριακές θανατηφόρες επιδρομές της οργάνωσης τακφιριστών Boko Haram,η οποία έχει τη βάση της στη Νιγηρία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ στη Ραδιο-Τηλεόραση του Καμερούν τα στρατεύματα θα αναπτυχθούν στην επαρχία Far North,γνωστή και ως Extreme North Region,η οποία συνορεύει με την ΒΑ Νιγηρία,μια περιοχή που συγκλονίζεται από ένοπλες συγκρούσεις.

Περίπου 2000 επιπλέον στρατιώτες θα αναπτυχθούν στην Extreme North Region,μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

Το ρεπορτάζ πάντως,δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες ούτε και κάποιο χρονοδιάγραμμα για την ανάπτυξη των στρατιωτικών μονάδων.

Ένοπλες ομάδες έχουν πραγματοποιήσει αρκετές διασυνοριακές επιδρομές και βομβιστικές επιθέσεις με στόχο τα χωριά και τις πόλεις μέσα στο Καμερούν κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων ετών. Οι μαχητές takfiri έχουν επίσης απαγάγει και σφάξει ένα μεγάλο αριθμό αμάχων σε ολόκληρη την ασταθή περιοχή.  

 Μια άνευ προηγουμένου σειρά πέντε βομβιστικών επιθέσεων από τη Boko Haram έχει στοιχίσει τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους στο Καμερούν κατά το περασμένο δεκαπενθήμερο.

Σχεδόν πάνω από τριάντα άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από την τρομοκρατική οργάνωση σε τρεις επιθέσεις στην αγορά της πόλης Maroua σε λιγότερο από μία εβδομάδα.

Σύμφωνα με τοπικές πηγές ασφαλείας,οι  μαχητές έχουν σφαγιάσει και αποκεφαλίσει τουλάχιστον επτά άτομα στην περιοχή από τις 26 του Ιουλίου.

Εν τω μεταξύ,ο  Γκάρμπα Σέχου, εκπρόσωπος του Προέδρου της Νιγηρίας Muhammadu Buhari, είπε ότι θα μεταβεί στο Καμερούν, την Τετάρτη για συνομιλίες με τον Πρόεδρο Paul Biya "για να οικοδομήσουμε μια ισχυρή περιφερειακή συμμαχία για να αντιμετωπίσουμε την παραστρατιωτική ομάδα."

Τα τρία ομόσπονδα κρατίδια της Νιγηρίας Adamawa, Borno και Yobe, που βρίσκονται στα βορειοανατολικά της Νιγηρίας, ήταν στο επίκεντρο των έξι ετών βίας από την Boko Haram , η οποία έχει στοιχίσει πάνω από 15.000 ζωές και έχει εκτοπίσει πάνω από 1,5 εκατομμύρια ανθρώπους.
Η βία έχει εξαπλωθεί στις γειτονικές χώρες της Νιγηρίαςτρατιώτες από τη Νιγηρία, το Τσαντ, το Καμερούν και το Νίγηρα μάχονται τους τρομοκράτες κατά τους τελευταίους μήνες. 
Ο ηγέτης της Boko Haram,Abubakar Shekau έχει επανειλημμένως απειλήσει ότι θα επιτεθεί στους γείτονές της Νιγηρίας, που ένωσαν τις δυνάμεις τους εναντίον των παραστρατιωτικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κυριακή των Βαϊων

  Σήμερα ο Χριστός μπαίνει στα Ιεροσόλυμα πάνω σε ένα γαϊδουράκι. Και πλήθη λαού τον υποδέχονται με ζητωκραυγές. Και οι άρχοντες, πολιτικοί ...