Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018

Οι Oromo προετοιμάζονται για το ετήσιο φεστιβάλ Irreecha.

Ethiopia ready for 2018 Irreecha, Oromia govt urges apolitical event
Οι Oromo, η μεγαλύτερη εθνική ομάδα της Αιθιοπίας, προετοιμάζονται για το ετήσιο φεστιβάλ Irreecha. Ο περιφερειακός πρόεδρος της Oromia Lemma Megerssa διαβεβαίωσε επίσης τα ΜΜΕ ότι οι προετοιμασίες βρίσκονται σε εξέλιξη για να είναι ειρηνικό.


Ωστόσο, ο Megerssa παρότρυνε τους συμμετέχοντες να κάνουν την ημέρα απολιτική - να απέχουν από την επίδειξη πολιτικών σημαιών και συμβόλων.
Τα τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι η πόλη Bishoftu, όπου λαμβάνει χώρα το φεστιβάλ, προετοιμάζεται για το φεστιβάλ της Κυριακής.

Η διοίκηση της πόλης της Αντίς Αμπέμπα ανέφερε ότι εθελοντές από την πρωτεύουσα πήγαν στο Bishoftu - περίπου 40 χλμ. Νότια της Αντίς για να βοηθήσουν τους κατοίκους να καθαρίσουν την κύρια περιοχή του φεστιβάλ - τη λίμνη Hora Arsedi και τις γύρω περιοχές.


View image on TwitterView image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter

: As per info from city admin, volunteers from the AA are in city, 40 km south of Addis, to join the city's residents to clean the Hora Arsedi lake & its environs, as well as the city, in preparation for Sunday's , the thanks giving
Πέρυσι, στο φεστιβάλ ξέσπασαν αντικυβερνητικές διαμαρτυρίες. Παρά το γεγονός ότι ήταν ειρηνικές, οι άνθρωποι διαμαρτυρήθηκαν για τα γεγονότα του 2016 όταν σκοτώθηκαν πολλοί και άλλοι τραυματίστηκαν.
Η γιορτή του 2016 χτυπήθηκε από θανατηφόρο χάος αφού οι δυνάμεις ασφαλείας λέγεται ότι έριξαν αληθινές σφαίρες σε διαμαρτυρόμενους συμμετέχοντες. Εκατομμύρια συμμετέχοντες αναμένεται να συγκεντρωθούν με την ευκαιρία αυτή στη λίμνη Arsede, στο Bishoftu (Debre Zeit) και τις γύρω περιοχές.
Η πολιτεία Oromia εμπόδισε την ένοπλη ασφάλεια στην γιορτή του 2017 που εξελίχθηκε ειρηνικά. Ο σημερινός πρωθυπουργός Abiy Ahmed είναι ο ίδιος Oromo. Εκτός από την ηγεσία του έθνους, είναι επίσης ηγέτης του κυβερνώντος κόμματος στην περιοχή, του Ορόμο Δημοκρατικού Κόμματος, ODP .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η σιωπή

  Η σιωπή που επικρατεί από το βράδυ της Μ. Πέμπτης έως και το πρωί του Μ. Σαββάτου δεν πρέπει να μας παραξενεύει και να μας τρομάζει. Είναι...