Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018

Ά Λουκά, η κλήση

Αποτέλεσμα εικόνας για the calling of the apostles

Την κλήση των πρώτων τεσσάρων μαθητών του Ιησού στο αποστολικό έργο, του Πέτρου, Ανδρέα, Ιακώβου και Ιωάννου  και το εκπληκτικό ψάρεμα που έγινε από τους παραπάνω μαθητές κατόπιν υπόδειξης του Ιησού περιγράφει η σημερινή ευαγγελική περικοπή.Οι τέσσερις μαθητές παράτησαν τις δουλειές τους και ακολούθησαν τον Χριστό μόλις τους κάλεσε .Ο Ιησούς τότε είπε στο Σίμωνα: «Μη φοβάσαι, από τώρα θα ψαρεύεις ανθρώπους». 

Τι σημαίνει θα ψαρεύεις ανθρώπους;Αυτό το κάλεσμα που απηύθυνε ο Χριστός στον Πέτρο και μέσω αυτού σε όλους τους Χριστιανούς;Ποια είναι τα δίχτυα που χρησιμοποιούμε για να αλιεύσουμε τις ψυχές των ανθρώπων;


Τα δίχτυα των Χριστιανών είναι η αγάπη,η θυσία,η ελεημοσύνη,η φιλανθρωπία,η ολιγάρκεια,η πραότητα.Είναι αυτά τα στοιχεία που διέκριναν τους Αποστόλους,τους Πατέρες,τους Μάρτυρες, τους Οσίους της Εκκλησίας μας.Είναι η παραίτηση από το εγώ μας,το άφημα του εγωισμού μας και του θελήματός μας μπροστά στο θέλημα του Θεού.

Ο Χριστός μας καλεί να Τον πιστέψουμε και να Τον ακολουθήσουμε σήμερα.Μας καλεί να αφήσουμε την άνεση του εαυτού μας και να ανοιχθούμε στους άλλους ανθρώπους.Μας καλεί να επιλέξουμε αν θα γίνουμε σαν τους Αποστόλους ή σαν τους υπόλοιπους Εβραίους που ενώ είδαν και άκουσαν θαύματα και διδασκαλίες,μετά από λίγο καιρό τα ξέχασαν.Ας αποδεχτούμε λοιπόν,αυτή τη κλήση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνύπαρξη αντί ανεκτικότητας

  Η ανεκτικότητα δεν είναι το ζητούμενο. Δεν είναι αρετή η ανεκτικότητα. Ανεκτικότητα δείχνει αυτός που ανέχεται κάτι που δεν του αρέσει αλλ...