Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

Νέα εκτόξευση πυραύλου από τη Β.Κορέα

koreatimes
Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε ένα βαλλιστικό πύραυλο την Τετάρτη στην Ανατολική Θάλασσα, δήλωσε ο στρατός  της Νότιας Κορέας , μόλις δύο ημέρες πριν από τις συνομιλίες συνόδου κορυφής μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump με τον Κινέζο ομόλογό του Xi Jinping. 

«Η Βόρεια Κορέα έριξε βαλλιστικούς πυραύλους στην Ανατολική Θάλασσα από μια τοποθεσία στην περιοχή της Sinpo,επαρχία της  Νότιας Hamgyong , γύρω στις 6.42 π.μ.,» δήλωσε το Γενικό Επιτελείο Στρατού (JCS) . «Η απόσταση της πτήσης είναι περίπου 60 χλμ.» 

Το βλήμα εκτιμάται ότι είναι «ένα είδος KN-15 μεσαίου βεληνεκούς βαλλιστικός πύραυλος,» γνωστό και ως Pukguksong-2, και το μέγιστο ύψος πτήσης του ήταν 189 χιλιόμετρα, είπε ανώτερος αξιωματούχος JCS αργότερα στους δημοσιογράφους. 


«Είναι ακόμα νωρίς για να συμπεράνουμε κατά πόσον η δοκιμή πυροδότησης ήταν μια επιτυχία ή αποτυχία», πρόσθεσε. «Εντοπίστηκε από το πλοίο  Αιγίδα του Ναυτικού της Νότιας Κορέας που επιχειρούσε  στην Ανατολική Θάλασσα και το σύστημα προειδοποίησης βαλλιστικών πυραύλων της Πολεμικής Αεροπορίας.» 

Είπε ότι η Βόρεια Κορέα φαίνεται να έχει ως στόχο να δοκιμάσει την τεχνολογία  βαλλιστικών πυραύλων της και επίσης έλαβαν υπόψη τους τη χρονική στιγμή λίγο πριν από τη σύνοδο κορυφής ΗΠΑ-Κίνας. 

Παραθέτοντας μια αρχική εκτίμηση, η Διοίκηση Ειρηνικού των ΗΠΑ, δήλωσε, επίσης, ότι το βλήμα φαίνεται να είναι ένας KN-15 βαλλιστικός πύραυλος που εκτοξεύεται από μια χερσαία εγκατάσταση. 

Πέταξε εννέα λεπτά, πρόσθεσε η διοίκηση που βρίσκεται στη Χαβάη. 

Το προεδρικό γραφείο της Ν.Κορέας  συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας (NSC) για να συζητήσει την πρόκληση, υπό την προεδρία του Kim Kwan-jin, σύμβουλο εθνικής ασφαλείας του Αναπληρωτή Προέδρου  Hwang Kyo-han. 

Ο Hwang διέταξε τα στρατεύματα της χώρας να ενισχύσουν την πολεμική ετοιμότητά τους σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. 

Η κίνηση της Βόρειας Κορέας ήρθε ενώ ο Τραμπ σχεδιάζει να φιλοξενήσει τον Κινέζο πρόεδρος στο κτήμα του στη Φλόριντα την Πέμπτη και την Παρασκευή (τοπική ώρα) για την πρώτη τους σύνοδο κορυφής. Το ζήτημα της Βόρειας Κορέας κατά πάσα πιθανότητα θα είναι μεταξύ των κορυφαίων θεμάτων της ημερήσιας διάταξης. 

Σε μια συνέντευξη με τους Financial Times,ο Trump προειδοποίησε ότι οι ΗΠΑ θα αναλάβουν μονομερή δράση για να απαλλαγούν από τις στρατιωτικές απειλές της Βόρειας Κορέας, εκτός εάν η Κίνα κάνει αυτό που της αναλογεί. 

Πριν από δύο εβδομάδες, η Βόρεια Κορέα προχώρησε σε δοκιμή εκτόξευσης ενός πυραύλου, η οποία κατέληξε σε αποτυχία. Νωρίτερα το Μάρτιο, η Βόρεια Κορέα έριξε τέσσερις βαλλιστικούς πυραύλους, τρεις εκ των οποίων έπεσαν στη θάλασσα κοντά στην Ιαπωνία. 

Τον Φεβρουάριο,έριξαν  έναν μέσου βεληνεκούς βαλλιστικό πύραυλο Pukguksong-2 (IRBM) από ένα κινητό εκτοξευτή. Πέταξε πάνω από 500 χιλιόμετρα. 

Το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ-ουν  διεξήγαγε δύο πυρηνικές δοκιμές και εκτόξευσε πάνω από είκοσι πυραύλους πέρυσι. 

Η ανησυχία έχει αυξηθεί για το αν θα πραγματοποιήσει νέα πυρηνική δοκιμή ή εκτόξευση πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς. 

Τα υπό κρατικό έλεγχο μέσα ενημέρωσης της Βόρειας Κορέας παρέμειναν σιωπηλά σχετικά με την πρόσφατη εκτόξευση πυραύλου. (Yonhap)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παράδειγμα των Μυροφόρων.

  Η ησυχία δεν είναι αφωνία. Η σιωπή, μέσω των πράξεων, είναι βροντερή και ηχηρότατη. Η ησυχία δεν αντιδιαστέλλεται με τον λόγο αλλά με την ...