Κυριακή 5 Αυγούστου 2018

Τα σκουπίδια όλου του κόσμου

Αποτέλεσμα εικόνας για we are fools for christ


"Καταντήσαμε σαν τα σκουπίδια όλου του κόσμου, ως αυτή την ώρα θεωρούμαστε τα αποβράσματα της κοινωνίας".Έτσι περιγράφει ο Απόστολος Παύλος στο σημερινό αποστολικό ανάγνωσμα το πώς έβλεπε ο κόσμος εκείνη την εποχή όσους εργάζονταν για τη διάδοση του λόγου του Θεού .

Η κατάσταση αυτή δεν άλλαξε ιδιαίτερα από τότε και με το πέρασμα των αιώνων . Ακόμα και στα βυζαντινά χρόνια , οι πραγματικά πιστοί γίνονταν αντικείμενα κοροϊδίας και συκοφαντίας . Και στις μέρες μας , μια απλή  αναφορά σε πίστη , προσευχή , Θεό αρκεί για να προκαλέσει ειρωνεία , χλευασμό ακόμα και οργή .


Οι χριστιανοί όμως "στους εμπαιγμούς απαντάμε με καλά λόγια, στους διωγμούς με υπομονή, στις συκοφαντίες με λόγια φιλικά". Έτσι με το παράδειγμά μας και με τα λόγια μας αφήνουμε να αποκαλυφθεί ένας άλλος τρόπος ζωής , αυτός που ο ίδιος ο Χριστός αποκάλυψε.

Για να λειτουργήσουμε όμως έτσι , πρέπει να έχουμε μέσα μας πίστη , έστω τόση όσο ένας κόκκος σινάπεως , όπως αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή. Με την ευκαιρία της μικρής περιόδου νηστείας που διανύουμε ας κοιτάξουμε μέσα μας ώστε να δούμε αν τα λόγια του Αποστόλου Παύλου μας περιγράφουν έστω και λίγο και αν έχουμε αυτή την ελάχιστη πίστη που ζητά ο Χριστός .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πολιτισμοί

 Ακολουθεί μια κάπως αντιδημοφιλής άποψη. όχι, οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι, ο Σωκράτης, ο Πλάτωνας κλπ δεν ήταν κάποιου είδους προ Χριστού ...