Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018

Η Κένυα ετοιμάζει μονάδα με καμήλες

Kenya to employ camels in policing Somali border, fighting banditry
africanews

Η αστυνομία της Κένυας ανακοίνωσε ένα νέο μέτρο ασφάλειας το οποίο προβλέπει  καμήλες να ενταχθούν στη μονάδα ζώων της αστυνομίας της χώρας, η οποία έχει ήδη σκυλιά και άλογα ως μέρος της.

Η ψηφιακή πύλη  Standard Digital  αναφέρει ότι η πρωτοπόρος  μονάδα περιπολίας καμηλών θα βρίσκεται υπό τη συνοριακή μονάδα περιπολίας της διοικητικής αστυνομικής υπηρεσίας.

Το κύριο καθήκον του θα είναι να περιπολεί τα απομακρυσμένα τμήματα των συνόρων της χώρας με τη Σομαλία στην προσπάθεια για την καταπολέμηση των ληστειών. Επί του παρόντος υπάρχουν πενήντα καμήλες που εκπαιδεύονται στην κομητεία Isiolo της Κένυας για το σκοπό αυτό.


Η πύλη πρόσθεσε ότι η μονάδα πρέπει να περιορίσει τις αυξανόμενες περιπτώσεις τρομοκρατικών επιθέσεων κατά προσωπικού σε απομακρυσμένες περιοχές. Τα αρχεία της αστυνομίας δείχνουν ότι περίπου 70 αξιωματούχοι σκοτώθηκαν ως αποτέλεσμα των επιθέσεων αυτών κατά τα τελευταία δύο χρόνια.

Εκτός από την καταπολέμηση της ληστείας, οι καμήλες πρέπει επίσης να χρησιμοποιηθούν για να περιπολούν τα βορειοανατολικά σύνορα της χώρας, όπου οι εκθέσεις δείχνουν ότι υπάρχει μεγάλη συχνότητα κρουσμάτων ζωοκλοπών βοοειδών.

Παρόμοιες περιπολίες με καμήλες έχουν χρησιμοποιηθεί σε μέρη του κόσμου όπως η Νέα Ζηλανδία, η Αυστραλία και η Ινδία. Οι Κενυάτες αξιωματικοί πρόκειται να ταξιδέψουν στην Ινδία για να παρατηρήσουν πώς χρησιμοποιούνται τα ζώα στη συνοριακή αστυνόμευση.

Για αιώνες, οι βοσκοί της Κένυας διέσχιζαν τις άγονες πεδιάδες της ανατολικής Αφρικής, μετακινούμενοι με τις οικογένειές τους και με τα κοπάδια αναζητώντας νερό και βοσκότοπους.

Οι καμήλες  επλήγησαν πολύ άσχημα κατά τη διάρκεια μιας τρομερής ξηρασίας που χτύπησε μεγάλο μέρος της ανατολικής Αφρικής πέρυσι. Η κυβέρνηση της Κένυας αναγκάστηκε να κηρύξει την ξηρασία εθνική καταστροφή σε μέρη της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημιουργώντας μια κόλαση δική μας

Μπορεί οι άνθρωποι να υποστηρίζουν πως κυνηγούν ή αποζητούν έναν παράδεισο αλλά συνήθως αυτό που πραγματικά επιθυμούν είναι η κόλαση. Πολλές...